Benksi Foto:Tanjug/Aaron Chown/PA via AP

Još jedan muškarac uhapšen je zbog sumnje da je počinio krađu i naneo štetu nakon što je u jugoistočnom Londonu uklonjen saobraćajni znak "STOP", ukrašen Benksijevim "umetničkim rukopisom", saopštila je policija.

Umetničko delo, znak za obavezno zaustavljanje koje je najpoznatiji ulični umetnik ukrasio s tri vojna drona, predstavljeno je pre tri dana u Pekamu, na uglu ulice Komeršal vej.

Samo sat kasnije jedan muškarac je fotografisan i snimljen kako kleštima skida znak i odnosi ga, dok mu je pomagao još jedan muškarac. Odmah je alarmirana policija, koja je u subotu uveče uhapsila jednog neimenovanog muškarca u dvadesetim godinama zbog krivičnog dela. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu do okončanja istrage.

Londonska Metopoliten policija saopštila je da je uhapšen još jedan muškarac. Ovaj drugi je u četrdesetim godinama, ali još nije pušten na slobodu, već je i dalje u pritvoru, prenosi BBC.

Svedoci su, istoga dana kada je Benksi predstavio svoje najnovije umetničko delo, potvrdivši na svom Instagram profilu da stoji iza ukrašavanja saobraćajnog znaka u Pekamu, snimili kako nepoznati muškarac, uz pomoć klešta skida rad najmisterioznijeg umetnika na svetu.

Benksi Foto:Tanjug/Aaron Chown/PA via AP

Metropoliten policija pokrenula je istragu čim je od opštinskog saveta primila prijavu o krađi.

– Svesni smo da se na internetu deli snimak na kom se vidi kako je znak uklonjen – saopštili su najpre iz policije, apelovavši da ih svako ko ima informacije o incidentu ili o tome gde se nalazi saobraćajni znak/delo kontaktira. A uprkos hapšenjima još uvek nema „ni traga ni glasa“ gde je sklonjen Benksijev rad.

Benksi Foto:Tanjug/Aaron Chown/PA via AP

Nakon uklanjanja, odnosno krađe umetničkog dela, lokalne vlasti su odmah postavile novi saobraćajni znak kako bi izbegli ugrožavanje ljudi, ali i saobraćaja.

Najnovije Benksijevo delo, čija je vrednost odmah procenjena na 500.000 funti, svi su protumačili kao umetnikov odgovor na rat u Gazi, s obzirom da je vojne dronove smestio na saobraćajni znak „STOP“ i to tačno preko puta filijale pekamskog pogrebnog zavoda.

Bonus video: Mit o Benksiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar