Foto: Narodno pozorište Niš

Priča o putu jedne umetnice koja prolazi kroz različite faze, ispričana kroz tekst Milene Marković, biće prikazana večeras u predstavi "Brod za lutke" u režiji Ive Milošević u Narodnom pozorištu u Nišu. Ovo je novi komad niškog teatra, a repriza će biti u nedelju, 29. oktobra.

Životni put jedne umetnice koja prolazi kroz razne faze i tako ulazi u svet odraslih prikazan je u komadu „Brod za lutke“. Mala sestra, Alisa, Snežana, Zlatokosa, Palčica, Princeza, Žena – sve je to jedna glumica Ana Mandić koja prvi put sarađuje sa Narodnim pozorištem u Nišu.

„Da govorim ovaj tekst na sceni je moj san od malih nogu. Moj prvi susret sa niškim teatrom je nešto divno. Na probama je bilo dosta uzbudljivo, imali smo naravno i poteškoća, što je sastavni deo procesa. Zaista je bila člast raditi sa svim ovim ljudima“, rekla je Ana Mandić.

Rediteljka Iva Miloševič, koja je diplomirala pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, režirala je brojne predstave u mnogobrojnim teatrima širom Srbije i regiona.

„Tekst Milene Marković su radila brojne pozorišne trupe i bile za to nagrađvane na različitim festivalima – od Sterijinog pozorja, BITEF-a i Jugoslovenskog pozorišnog festivala „Bez prevoda“, do festivala u Banjaluci, Rijeci, Visbadenu“, istakao je Spasoje Ž. Milovanović, teatrolog i upravnik Narodnog pozorišta u Nišu.

Pored Ane Mandić, u komadu igraju Evgenija Stanković, Snežana Petrović, Bratislava Milić, Vesna Stanković, Dragiša Veljković, Uroš Milojević, Danilo Petrović, Stefan Maldenović, Andrija Mitić, Aleksandar Krstić, Miroslav Jović, Marko Pavlovski, Marko Radojević i Natalija Jović.

Bonus video: Počinje pozorišna sezona – Evo šta vas očekuje u pozorištancetu „Puž“ i drugim teatrima u prestonici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar