Foto: Laslo Antal/Promo

Posle veoma posećenog koncerta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, prošlog ponedeljka, koji je predstavljao pravi audio-vizuelni doživljaj za sve prisutne, LP Duo poziva na izložbu kojom zatvara turneju "Beyond Quantum Music", u Centru za kulturnu dekontaminaciju, 10. i 11. oktobra.

Serija multimedijalnih koncerata „Beyond Quantum Music“, koje je LP Duo prethodna dva meseca izvodio na inovativnim instrumentima – Duality hibridnim klavirima i predstavio na festivalima Ars Electronica (Linc), Kaleidoskop kulture (Novi Sad), MedILS institutu (Split) i Jugoslovenskom dramskom pozorištu (Beograd), predstavlja produžetak pionirskog evropskog projekta Quantum Music, započetog 2015. godine sa idejom istraživanja zvuka i muzike kvantnog sveta kroz dijalog i eksperimente muzičara, kvantnih fizičara i elektroinženjera.

Značajan doprinos ovim koncertima dali su video radovi beogradskog vizuelnog umetnika, Izvanrednog Boba.

Projekat je svojevrsni dijalog umetnosti i nauke, posvećen je istraživanju nevidljivog sveta – kvantne fizike i kvantne muzike. Na otvoreni poziv za izlaganje, pristiglo je više od 120 radova iz celog sveta. Za finalnu beogradsku izložbu, LP Duo su selektovali radove sledećih umetnika: Joe Beedles (Velika Britanija), Andreja Andrić (Srbija/Danska), Timo Hoogland (Holandija), Jiří Suchánek (Češka) i Tadej Droljc (Slovenija).

Pored navedenih autora, deo izložbe je i rad/instalacija dr Dragana Novkovića, elektoinženjera i akustičara.

Bonus video: Buč Kesidi – Svaka proba nam je kao koncert

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar