Predstava Gerila
Predstava Gerila Foto: Narodno pozorište Niš

Narodno pozorište iz Niša gostovaće na sceni Pozorišta na Terazijama u utorak, 22. novembra u 19.30 časova sa predstavom sa “La Gerilla“ po tekstu Aleksandra Đaje i u režiji Marka Jovičića.

“Ovo je komedija o revoluciji i smrti. Radnja predstave je apsurdna, dva Dorćolca vrše isporuku kovčega sa preminulim vođom meksičke revolucije iz Beograda u Južnu Ameriku. Nailaze na dve pripadnice revolucionarnog pokreta u Meksiku i u trenutku se nalaze usred građanskog rata u kome se ne zna ko na koga puca, ko je za demokratiju, ko je za terorizam, ko je za anarhiju, ko je za totalitarizam… Kroz duhovite dijaloge nesvrstanih i na svaku prevaru spremnih Srba da ostvare svoju ulogu u svetskoj revoluciji, praćene pažljivo odabranim muzičkom podlogom, prepoznaćemo nadnacionalni besmisao i moralni krah savremenog sveta…” otkrio je delić radnje reditelj Marko Jovičić.

Predstava Gerila
Predstava Gerila Foto: Narodno pozorište Niš

U glumačkoj podeli su Jasminka Hodžić (Dolores), Sanja Krstović (Končita), Uroš Milojević (Gipsani), Marko Radojević (Roćko), Dejan Gocić (Lune), kao i igrači Contra Dance studija (Danica Ničić, Anđelija Ćulibrk, Anja Tonsa Milovanović, Atina Vasović, Dušan Petrović, Željko Tasić, Petar Ščepihin, Aleksa Stojiljković).

Autorski tim predstave čine Katarina Pavlović (kostimograf i scenograf), Bratislav Zlatković (kompozitor), Danica Ničić (koreograf), Marko Radojević (tekstovi songova).

“La Gerilla“ je premijerno izvedena u Nišu 29. maja 2022. godine.

Bonus video: „Luna park“ – gost Slaven Došlo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar