Uroš Petrović i Ljubivoje Ršumović Foto: Bojan Petrović

“Ponekad jedna rečenica u knjizi ili scena na filmu može da promeni čitav život", rekao je Uroš Petrović, ovogodišnji ambasador Kids Festa, na jučerašnjoj konferenciji za medije povodom Dečjeg filmskog festivala čiji će program biti prikazan širom Srbije od 16. do 23. oktobra.

Kids Fest, 18. po redu, čiji je slogan „Svet u dečjim rukama“ otvara domaće ostvarenje “Vučje bobice“ 16. oktobra u 17 časova.

„Vučje bobice“ Foto: Promo

– Mnogi filmovi su me napravili čovekom kakvim sam sada. Nije svejedno kako se ponašamo sa decom. Festival je način da decu dovedete i možda im promenite život – istakao je Petrović.

Specijalni gost festivala Ljubivoje Ršumović odgovarajući na pitanje kako u savremenom svetu održati pažnju dece, odgovorio je da roditelji na neki način moraju to da omoguće i obezbede.

– Volter je rekao dozvoljena je svaka vrsta književnosti osim dosadne. To može da se primeni na svaku vrstu umetnosti. Deca moraju imati jednu količinu slobode – zaključio je Ršumović, koji će na festivalu 22. oktobra u 18 časova održati radionicu u MTS dvorani.

Faraon divljak i princeza Foto: Promo

Program ovogodišnjeg Kids Festa sadrži 15 naslova, među kojima su sinhronizovane animacije, igrana porodična ostvarenja, kao i dokumentarni filmovi, i njihove teme imaju za cilj da ukažu na važnost zaštite životne sredine, časnog odnosa čoveka i prirode.

Koordinatorka festivala Svetlana Pantović napomenula da je će biti organizovane radionice, kao i da će ih održati prijatelji iz Nacionalnog parka Đerdap, Prirodnjačkog centra Svilajnac i sa Biološkog fakulteta održati veliki broj radionica za sve uzraste, a ulaz je slobodan.

Bonus video: Jasminka Petrović – Dok pišem obraćam se jednom detetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar