Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Dalibor Danilović

Diva srpskog glumišta, Milena Dravić, preminula je 14. oktobra 2018. godine i iza sebe ostavila neizbrisiv trag u srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji. U karijeri koja je trajala više od 60 godina ostvarila je na stotine značajnih uloga, a svi je pamte kao veliku umetnicu raskošnog talenta.

Pored toga što je ostavila neizbrisiv trag u kinematografiji, bila je simbol urbanog Beograda. Na godišnjicu smrti glumačke dive Petar Benčina je otkrio jednu zanimljivu anegdotu sa Milenom koja se odigrala u gradskom trolejbusu.

„Vraćali smo se sa probe za predstavu ‘Harold i Mod’, peške, od Krsta do Čubure i zastali da razgovaramo o jednoj sceni iz komada nedaleko od trolejbuske stanice koja je bila puna ljudi“, počeo je priču Benčina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petar Benčina (@petarbencina)

PROČITAJTE JOŠ

„Trolejbus je došao, ali niko nije hteo da uđe u njega. Dok mi je pričala kako želi da odigramo scenu, ja sam kraičkom oka primetio da niko ne ulazi u trolu, a da su skoro svi iz naišlog trolejbusa izašli i zajedno sa ovima koji su ga čekali stali i gledali u nas. Samo što je zastala na trotoaru kako bi rekla šta misli, stvorila je pozorište. Kada ih je primetila, ljudi su sa smeškom nastavili da idu kuda su krenuli, a ona, takođe sa osmehom, nastavila da priča o sceni. Zaustavljala je saobraćaj i veselila ljude svojom pojavom“, napisao je Benčina ispod Milenine fotografije na Instagramu.

Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018. u 79. godini u KBC Bežanijska kosa posle teške bolesti. Bila je velikan jugoslovenske umetnosti, a juče je na beogradskom Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana održan trogodišnji pomen, kome su prisustvovali bliski članovi porodice i prijatelji, dok je od kolega bila samo glumica Branka Petrić.

Bonus video

Trogodišnji pomen Mileni Dravić

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)