Aleksandra Dabić važi za jednu od najškolovanijih pevačica na estradi, a za Nova.rs otkriva čime se bave njene rođene sestre.

Pevačica Aleksandra Dabić je svoje najranije detinjstvo provela na Kosovu, a onda se sa 15 godina preselila u Leskovac gde je nastavila svoje školovanje. Ona je završila nižu muzičku školu kao i gimnaziju, a onda je se preselila u Beograd gde i danas živi, a gde je diplomirala na Filološkom fakultetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Dabićka se već 15 godina bavi pevanjem, iza sebe ima snimljenih 12 pesama, a o svom životu i karijeri otvoreno je pričala u emisiji „Ispovest“ autora i voditelja Nemanje Vasiljevića.

Aleksandra Dabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Moja srednja sestra Snežana je docent na pravno fakultetu u Beogradu, ona je doktor nauka i jako voli svoj posao. Mama nas je fokusirala da radimo ono što volimo, akcenat je bio na obrazovanju, ja sam jedina u porodici koja se bavi muzikom. U Uroševcu sam držala koncerte ispred kuće, u Leskovcu sam imala više mogućnosti za usavršavanjem, pa sam upisala muzičku školu, svirala flautu, pa upisala solo pevanje.“

Aleksandra Dabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Onda sam prešla u Beograd da studiram francuski jezik ali je sve malo kasnilo. Onda sam upisala nižu muzičku, srednju, imala sam postavku, to mi je pomoglo kasnije na terenu, kafana me je isklesala da prepoznam domete, da znam gde treba da se vratim i ne želim da budem jedna od onih pevačica koje viču, nije to moj manir“, kaže pevačica i nastavlja priču o svojim sestrama.

Aleksandra Dabić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Najmlađa sestra Gordana je ekonomista, radi u Narodnoj banci Srbije, bavi se muzikom iz hobija, završila je čelo, pa nižu muzičku. Nas tri kad se nađemo, pevamo u tri glasa. Nažalost otac nam je umro jako rano, ja sam imala 21 godinu, a Gordana samo 13 godina.“

„Mama je umrla pre četiri godine, tatina smrt je jako uticala na nju, ona je bila stara škola, nija pazila šta jede, nije išla na prevencije i otišla je na onaj svet odjednom. Jako smo to teško podnele, sve tri smo nešto povukle od nje, od tate sam pokupila jednu mudrost da ne prihvatam sve lično, dugo mi je trebalo da to naučim“, ispričala je Aleksandra, a celu emisiju pogledajte klikom OVDE.

Aleksandra Dabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Emisiju „Ispovest“ autora i voditelja Nemanje Vasiljevića, pratite svake nedelje na našem sajtu i Jutjub kanalu Nova.rs.

BONUS VIDEO: ISPOVEST „Nisam smela da budem siromašna, kao detetu mi niko nije rekao da vredim, zbog toga sam krenula na psihoterapiju“: Naša pevačica o teškom odrastanju i borbi za vrh koji nikako da osvoji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare