Jakov Milatović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je govorio o političkoj stabilnosti u Crnoj Gori i istakao da je zemlja na raskrsnici – hoće li postati u potpunosti pravna država.

„Nisam siguran da oni koji su od Crne Gore napravili bespravnu državu mogu pomoći da se vrati na put pravne države i u tom smislu se zalažem za široku vladu”, rekao je Milatović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem. Istakao je da je njegova politika vrlo jasna.

„Snažno se zalažem za ubrzanje našeg evropskog puta. Zalažem se za Crnu Goru kao dobrog suseda i to je jasna politika koju ja sprovodim”, dodao je crnogorski predsednik.

Pročitajte još...

Znate li u čemu je razlika danas između Crne Gore i Hrvatske, upitao je Milatović.

„U Hrvatskoj je pre desetak ubijen jedan novinar, u Crnoj Gori drugi jer su nezavisno istraživali krake duvanske mafije na Balkanu. Hrvatska je razrešila taj slučaj ubistva (Iva) Pukanića i imamo pravomoćnu presudu, a Crna Gora nikad do kraja nije rasvetlila taj slučaj. Ja želim Crnu Goru u kojoj moja deca mogu živeti u zemlji u kojoj je zakon isti za sve. Nisu idealne stvari ni u Hrvatskoj, ali znate li gde je Crna Gora u poređenju s Hrvatskom u kontekstu pravosuđa”, poručio je Milatović, preneli su hrvatski mediji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar