Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Hrvatska policija uhapsila je petoricu državljana Pakistana za koje postoje sumnje da bi mogli da budu povezani sa nedavnom pucnjavom u mestu Horgoš na srpskoj granici. Zatečeni su pre nekoliko dana na parkingu u Ulici Florijana Andrašeca u automobilu francuskih registarskih oznaka. Kada su ih policajci legitimisali, dali su im na uvid pasoše u kojima su bili otisnuti lažni granični numeratori.

Reč je o pečatima sa granice, a ovi su bili utisnuti u Portugalu još u maju ove godine. Sumnja se da su nabavili i jednu lažnu dozvolu boravka za Portugal koja je imala datum 10. mart 2023. godine. Na njoj su bile fotografije tri različite muške osobe, a uhapšeni Pakistanci pokazali su je policajcima u Zagrebu.

Na dvojicu su naišli u Ulici Ivana Broza, a ostale su zatekli u vozilu u obližnjoj ulici Florijana Andrašeca. Jedan od osumnjičenih nakon hapšenja tvrdio je kako ništa što im se stavlja na teret nije tačno. Opisao je da ih je u Hrvatsku doveo jedan mladić iz Indije i to iz Bosne. Ostale okrivljene poznaje jer su zajedno radili u Grčkoj, ali su svi želeli da odu u Italiju. Kazao je i da uopšte ne zna čiji su pasoši i dozvole boravka što su kod njih nađene, prenosi N1 Hrvatska.

PROČITAJTE JOŠ:

Inače, utvrđeno je da su Pakistanci koristili automobil koji je ukraden u Francuskoj, a uz to su kod njih pronađene i vozačke dozvole raznih imena. Sve im je to oduzeto, kao i mobilni telefoni koje su koristili. Za automobil je utvrđeno da je ukraden u vazdušnoj luci u Tuluzu.

Svim osumnjičenima određen je istražni zatvor kako ne bi pobegli. N1 saznaje da zagrebačka policija ima operativna saznanja da bi se petorica Pakistanaca mogla povezati sa krvavim obračunom u Horgošu na srpskoj granici gde je 27. oktobra ove godine ubijeno više državljana Avganistana. No, te informacije zagrebački inspektori tek moraju proveriti putem međunarodne policijske saradnje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar