Predsednik Domovinskog pokreta Ivan Penava Foto:TANJUG/FOTO HINA/ DENIS CERIĆ

HDZ Andreja Plenkovića i Domovinski pokret, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, postigli su dogovor o formiranju nove većine i vlade, što je izazvalo različite reakcije uprkos tvrdnji aktuelnog premijera da neće biti promena u politici izvršne vlasti.

Ovo će Andreju Plenkoviću biti treći mandat u kontinuitetu na čelu vlade, a novina je da će Samostalna demokratska srpska stranka (SDS S) podržati novu izvršnu vlast, ali više neće biti njen deo.

Plenković je rekao da će Domovinskom pokretu pripasti tri ministarstva, među kojima i jedno nosnovoosnovano za demografiju. Uz to, DP će dobiti Ministarstvo poljoprivrede, kao i Ministarstvo privrede.

Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ Siniša Kalajdžija/

Penava, inače, bivši HDZ-ovac, koji je tu stranku svojevremeno napustio zbog neslaganja sa Plenkovićem, na svom Fejsbuku je sinoć objavio da je postignut dogovor o novoj vlasti sa HDZ-om, nakon čega je usledio niz negativnih komentara u kojima su ga pojedinci nazvali „izdajicom“.

“Celi izbori su prevara: i rezultati izbora i ovaj dogovor. Ako niko ne može smisliti HDZ, kako su oni uopšte pobedili, a vi najgoru stranku podržavate? Sramota”, jedan je od komentara.

Slede i: “Izdajice i prodane duše!”, “Jednom ste me preveslali, nećete više”, “Nikada više glas za DP”, “Foteljaški pokret”, “E nećeš više izdajico”, “Ti si Juda, politički si se ubio”.

Pročitajte još...

Domovinski pokret je osnovao estradni pevač Miroslav Škoro, koji se kasnije zbog nekih nesporazuma povukao iz visoke politike, a nesledio ga je Penava. U pokretu su najvećim delom bivši pripadnici HDZ-a koji su, kao i Penava, razočarani napustili tu stranku.

Ključne poruke Domovinskog fronta u izbornoj kampanji da vlast neće formirati sa HDZ-om, SDSS-om i platformom Možemo.

Lider SDSS Milorad Pupovac izjavio je juče da su Domovinski pokret i Penava nastali i postali treća politička snaga u zemlji na mržnji prema Srbima i na aktivnostima protiv ćirilice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare