Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA ,Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia; profimedia.rs

Ukrajinska vojska objavila je na Telegramu novi snimak uništavanja ruskih tenkova koji su krenuli prema Vuledaru, gradu na istoku Ukrajine.

Na snimku zabeleženom iz drona vidi se trenutak kada ukrajinska artiljerija gađa nekoliko ruskih tenkova i oklopnih vozila.

Na snimku se vidi i kako ruski vojnik beži ispred direktno pogođenog tenka. U drugom delu snimka prikazano je uništavanje ruskog oklopnog vozila, nakon čega se jedan ruski tenk okreće i povlači u smeru iz kojeg je došao.

„Nema bežanja, naše jedinice ne napuštaju teritoriju“

Istovremeno, ukrajinska strana tvrdi da ruske snage pojačavaju granatiranje i napade pešadije u područjima Bilohorivke, Svatove-Kupjanska i Kremine u istočnoj pokrajini Lugansk u Ukrajini.

„Nema bežanja, naše jedinice ne napuštaju teritoriju. Štaviše, postoji uspeh u određenim sektorima. Napreduju, mogu da oslobode područja. Naravno, sve se može promeniti u svakom trenutku. S druge strane, zapadna ofanzivna teška tehnika je na putu. U bilo kojoj nedelji vojno zapovedništvo može izvesti operaciju po istom planu kao što je to bilo u Harkovskoj oblasti“, rekao je ukrajinski guverner Luganske oblasti Sergej Gajdaj. 

Ranije danas objavljeno je da je jedna osoba stradala, a četiri su ranjene na zapadu Ukrajine u ruskom napadu sa desetak dronova iranske proizvodnje.

Pročitajte još:

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je Rusija lansirala 14 borbenih dronova Šahed iranske proizvodnje, a da ukrajinska protivvazduhoplovna odbrana oborila 11. Devet je oboreno oko Kijeva, javila ja vojna uprava glavnog grada Ukrajine, navodeći da u tom napadu nije bilo žrtava niti oštećenih objekata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar