Foto: Shutterstock

U zajedničkoj akciji Evrodžast-a, Evropol-a i organa za sprovođenje zakona u Nemačkoj, Italiji i Holandiji, razbili mrežu trgovaca drogom uglavnom sastavljenu od albanskih državljana, i tom prilikom je uhapšeno 35 osumnjičenih i pretreseno 51 mesto.

U akciji je učestvovalo više od 600 policajaca, a kriminalna mreža navodno je odgovorna za veliki šverc kokaina i kanabisa iz Južne Amerike u Evropu i njegovu dalju distribuciju širom Evropske unije, objavio je Evropol.

Počinioci su poznati i po upotrebi nasilja, uključujući ​​mučenja i otmice u svrhu iznude.

Oni su imali nekoliko logističkih baza, u kojima su bile uskladištene opojne supstance i imovinska korist stečena krivičnim delom, a tamo su se mogli sastajati saradnici u kriminalnoj mreži.

Trgovci drogom su posedovali veliku flotu vozila opremljenih sofisticiranim skrivenim odeljcima, mobilnim telefonima opremljenim aplikacijama za šifrovane poruke i drugim uslužnim programima.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema istrazi, kriminalna mreža je u periodu od marta 2020. do juna 2021. najmanje 36 puta uvezla robe ukupne količine od jedne tone kokaina i jedne tone hašiša.

Ove supstance bi na distributivnom tržištu donele više od milijardu evra.

Tokom istrage zaplenjeno je i više od milion evra u gotovini.

Evrodžast je pomogao vlastima pomenutih zemalja u uspostavljanju i finansiranju zajedničkog istražnog tima u slučaju.

BONUS VIDEO: Sve mafiji – odanost, hijerarhija, kriminal

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar