Foto: EPA-EFE/FREE LATIFA CAMPAIGN HANDOUT

Ćerka vladara Dubaija, princeza Latifa, koja je rekla da je talac svog oca na video snimcima emitovanim prošle godine, uvereila je visokog komesara UN za ljudska prava da je dobro tokom sastanka u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ćerka vladara Dubaija, princeza Latifa, koja je rekla da je talac svog oca na video snimcima emitovanim prošle godine, uvereila je visokog komesara UN za ljudska prava da je dobro tokom sastanka u Parizu.

Sastanak, za koji nije poznato kada se dogodio, održan je na zahtev princeze Latife – godinu dana nakon što su britanski mediji objavili video-snimke na kojima ona govori da je njen otac drži kao taoca i da se plaši za svoj život, prenosi Gardijan.

„Latifa je prenela visokom komesaru da je dobro i izrazila je želju za poštovanjem njene privatnosti“, rekla je visoka komesarka Mišel Bačelet u tvitu, koji je uključivao sliku dve žene na ulici u Parizu.

Princeza Latifa je za Skaj njuz poručila da „sada živi kako ona želi“.

„Latifa želi da jasno stavi do znanja da živi kao ona želi, da putuje kako želi, da je savršeno dobro i da bi volela da joj mediji dozvole da živi u miru“, stoji u izjavi za Skaj njuz.

U tvitu se dodaje da je Latifin pravni savetnik organizovao sastanak i da su se Bačelet i Latifa sastale nasamo.

Bačeletina kancelarija nije dogovorila na zahtev o detaljima sastanka, niti na to kako je Bačelet prihvatila princezin komentar.

Latifa (36) ćerka je vladara Dubaija, šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma. Njen otac je potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, čiji je Dubai jedan od sedam članica.

Princeza je neuspešno pokušala da pobegne iz Emirata u martu 2018. godine, pobegavši čamcem uz pomoć prijatelja, pre nego što je vraćena nazad.

Šeik Muhamed bin Rašid al-Maktum i princeza Haja
Šeik Muhamed bin Rašid al-Maktum i princeza Haja Foto: EPA-EFE/STR

u februaru 2021. godine BBC je emitovao snimke za koje je rekao da su snimljeni otprilike godinu dana nakon što je Latifa vrećan u Dubai. Na snimcima se vidi kako sedi zgrčena u uglu kupatila.

„Ja sam talac i ova vila je pretvorena u zatvor“, kaže ona na jednom video snimku koji je snimljen mobilnim telefonom.

BONUS VIDEO: Šarlin od Monaka – princeza kojoj osmeh nije jača strana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar