Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka sa decom
Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka sa decom Foto: Olivier Huitel / Pool Monaco / Bestimage / Profimedia

Princ Albert od Monaka pohvalio je svoju suprugu, princezu Šarlin od Monaka, što je "preokrenula situaciju na neverovatan način" nakon dugotrajne zdravstvene borbe.

Šezdesetčetvorogodišnji član kraljevske porodice rekao je za Pipl da je „zaista ponosan na moju ženu“, dodajući: „Šarlin je jako dobro“.

On je nastavio: „Kao što znate, prošla godina je bila veoma teška godina za nju – i početak ove godine“.

Albert je dodao da je Šarlin (44) nakon što je primljena u švajcarsku ustanovu za lečenje iscrpljenosti i držanja podalje od pažnje, bila „aktivna na mnogo različitih događaja“.

Princeza Šarlin i princ Albert
Princeza Šarlin i princ Albert Foto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD

On je istakao niz događaja na kojima je bivša olimpijska plivačica bila vidljiva u poslednje vreme, uključujući nedavni odlazak u ogranak Crvenog krsta Monaka.

„Ona zaista uživa radeći stvari zajedno sa decom, tako da se ova godina završava na veoma lep način. Zaista smo oduševljeni kako stvari stoje“, rekao je Albert.

Dok fotografije od prošle godine pokazuju da Šarlin izgleda krhko, ona sada ima zdrav ten.

Princ Albert i princeza Šarlin od Monaka Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Na još jednom nedavnom izletu na tradicionalnu ceremoniju u palati u Monaku sa svojom porodicom, Šarlin je takođe izgledala dobro raspoložena.

Komentarišući svoju decu, osmogodišnje blizance, princa Žaka i princezu Gabrijelu, Albert je rekao da im je takođe ‘zaista dobro’ i da su umesto da ih ometaju društveni mediji, bili su ‘veoma sportski orijentisani’ i ‘još uvek veoma radoznali’.

Po majčinim stopama, jedna od njihovih omiljenih vannastavnih aktivnosti je plivanje, uz tekvondo i tenis.

Pokazujući još jedan znak jedinstva, članovi kraljevske porodice Monaka objavili su svoju porodičnu božićnu čestitku ovog meseca. Svo četvoro su viđeni u elegantnoj odeći pored svoje božićne jelke.

Princeza Šarlin i Albert od Monaka Foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Povratak Šarlin u palatu ovog proleća proslavila je cela kneževina. Bivša plivačica se prvi put razbolela u Južnoj Africi u maju 2021. tokom desetodnevne posete.

Zatim se prijavila na kliniku u Švajcarskoj, što je dovelo do straha da će joj biti teško da se vrati kraljevskom životu sa svojim mužem. Međutim, sada se čini da je Šarlin srećna što se vratila.

U nedavnom govoru povodom 10. godišnjice njene fondacije, koja je osnovana da ohrabri mlade plivače, ona je potvrdila da se oseća „mnogo bolje“ i nastavila da govori o svom zdravlju, porodici i mužu.

Tokom obraćanja u porodičnoj sobi palate, Šarlin je bila okružena slikom princeze Grejs i njenih mladih blizanaca, princa Žaka i princeze Gabrijele.

Otkrivši da ima „manje bola i mnogo više energije“, rekla je da „nastavlja da se oporavlja, da ponovo uspostavi ravnotežu“.

Princeza Šarlin Princess Charlene of Monaco
Princeza Šarlin Foto: Frederic DIDES / Sipa Press / Profimedia

Dodala je: „Moja porodica i oni koje volim su moja stena. Približavam se budućnosti, korak po korak, dan po dan“.

Iako su postojali strahovi da se ona možda neće vratiti, kraljevska palata je u martu objavila da se Šarlin vratila u Monako i da će postepeno biti ponovo uvedena u javni život.

PROČITAJTE JOŠ:

Fotografije njihovog ponovnog okupljanja su francuski mediji dočekali sa velikom dozom skepticizma.

Princ Albert rekao je da su ga „povredile opake glasine“ koje su se širile o njegovom braku nakon odsustva njegove supruge i rekao da je „najlepše“ što je ponovo sa njim.

Bilo je izveštaja o razdoru između princa i princeze još od njihovog braka visokog profila 2011. godine.

U to vreme francuski mediji su Šarlin nazvali ‘Odbeglom nevestom’ nakon što je navodno pokušala da pobegne pre venčanja, ali su izveštaji uvek demantovani.

BONUS VIDEO: Šarlin od Monaka – princeza kojoj osmeh nije jača strana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar