Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia; shutterstock; Ukraine Presidency/Ukraine Presi; Alexander Kazakov/Kremlin Pool;

U seriji ruskih raketnih napada na Kijev jutros je povređeno 16 ljudi, od kojih je 15 hospitalizovano, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

Naveo je da su oni povređeni kada je u višespratnici u okrugu Solomenski došlo do požara nakon raketnog napada. On je prethodno saopštio da ima 10 povređenih osoba, od kojih je devet hospitalizovano.

Prema navodima Klička, u Podoljskom okrugu oštećeni su infrastrukturni objekat i gasna cev, a pojedini delovi grada ostali su bez struje, prenosi Interfaks Ukrajina.

Foto: Ukrainian Emergency Service via AP

U ruskim raketnim udarima na Harkov jedna osoba je poginula, a povređene su 22, saopštio je načelnik oblasne uprave Oleh Sinehubov.

Naveo je da je na meti ruskih udara bio centralni deo Harkova, posebno Ševčenkovski okrug i da su oštećene stambene zgrade, pomoćne zgrade i civilna infrastruktura.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ruske snage jutros su izvele masovni raketni napad na Ukrajinu.

Istovremeno, Poljska je objavila da su dva para borbenih aviona F-16 i saveznički tanker na nebu usred najnovijeg talasa ruskih napada na Ukrajinu. Podsetimo, ruski projektil prošlog petka je ušao u poljski vazdušni prostor na tri minuta, pre nego što je ponovno prešao na ukrajinsku teritoriju. Poljske vlasti nisu objavile dodatne informacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar