Foto:Marina Lystseva / TASS / Profimedia/Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka/Shutterstock/ABACA / Abaca Press / Profimedia/Tanjug/Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP dobar kombo

Rusija je ponovno napala Ukrajinu dronovima, nakon dva dana velikih vazdušnih napada obe strane. Ukrajinske vlasti su izvestile o eksplozijama u Kijevu i Harkovu, gde su navodno gorele i stambene zgrade.

„Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane u regiji oko glavnog grada Kijeva su kasno u subotu odbili napad ruske bespilotne letelice“, objavila je vojna uprava regije na Telegramu.

Rusija je dronovima napala severoistočni grad Harkov, napisao je gradonačelnik Igor Terehov na Telegramu.

Foto: Ukrainian Emergency Service via AP

„Nije se radilo o vojnim objektima, već kafićima, stambenim zgradama i kancelarijama. Rusi žele da nas zastraše za Novu godinu, ali mi se ne bojimo – mi smo nesalomljivi i nepobedivi“, dodao je Terehov, prenosi Index.

Zelenski: Teroristička država će odgovarati za svaki dron

U napadu na Harkov povređeno je najmanje 26 ljudi. Terehov je na aplikaciji Telegram napisao da je, između ostalog, pogođena stambena zgrada u centru. Među povređenima su dvoje maloletnika i britanski novinar, prenosi agencija dpa.

Foto: Joe M O’Brien / Zuma Press / Profimedia

„Za svaki Šahed dron, za svaki ruski projektil, teroristička država će pravedno odgovarati. I politički i u vrlo praktičnom smislu“, rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u svom noćnom obraćanju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Jučerašnji napad na Belgorod

Rusija je u petak napala Ukrajinu najsnažnije dosad, sa 160 raketa i dronova. Najmanje 39 osoba je ubijeno, a 120 je povređeno.

Ukrajina je juče odgovorila napadima na ruski grad Belgorod, a tamošnji guverner tvrdi da je ubijena 21 osoba, te da je nekoliko desetina povređenih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar