Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia, Peter Byrne / PA Images / Profimedia, Lancashire Constabulary / / SWNS / Profimedia, Peivatna arhiva

Partner Nikole Buli otkrio je svoje kretanje iz minuta u minut u satima kada je njegova devojka, majka dvoje dece nestala.

Očajni Pol Ansel (44) rekao je da je bio „kod kuće i pio čaj“ kada je 45-godišnjaka nestala bez traga.

Savetnica za hipoteku za majku dvoje dece Nikola Buli nestala je pre dve nedelje dok je šetala porodičnog psa duž reke Vajr u Lankaširu. Poslednji put ju je u 9.10 video drugi šetač pasa.

U petak uveče, gospodin Ansel je detaljno opisao svoje kretanje u intervjuu za Kanal 5 za „Nestala: Gde je Nikola Buli?“.

Porodica je 27. januara pratila svoju jutarnju rutinu i jedina stvar koja je bila drugačija je to što nije bilo toliko žurno da se deca odvedu u školu.

Gospodin Ansel je rekao: „Ništa nije bilo neobično, sve je bilo normalno“.

Foto: Facebook/Nicola Jane Bulley

„Radim za američku firmu, tako da su moji sati oko šest sati iza britanskog vremena. Obično počinjem nešto kasnije ujutru. Kada Niki odvede devojčice u školu, onda znam da imam sat vremena za sebe. Ušao sam u kuću, stavio čajnik, skuvao šolju čaja, otišao u dnevnu sobu i pomislio da imam sat vremena da se ohladim i spremim za dan.“

Nikola se obično vraćala kući iz šetnje sa psima oko 9.45 ujutro, ili u 10 ujutru. Kada se nije vratila 27. januara, gospodin Ansel je rekao da u početku nije bio „veliko zabrinut“. Počeo je da brine u 10.30.

Gospodin Ansel je rekao: „Mislio sam da znate, sada prilično, prilično kasno. Kasnije nego obično. Pa sam pokušao da je pozovem na telefon. Nije bilo odgovora. Pokušao sam ponovo da je pozovem na Whatsapp-u. I opet, odgovora nije bilo. Pokušao sam ponovo na mobilnom i bez odgovora“.

„Sada sam pomalo počeo da se paničim. Tada sam pomislio da ću morati da odem dole da vidim da li je dobro. Vidi da li mogu da vidim auto ili šta se dešava. Još uvek sam očekivao da ću tek stići i da će se ona pojaviti“, dodao je.

Gospodin Ansel je rekao da obično ide u teretanu petkom u vreme ručka.

Rekao je: „Brzo sam obukao svoje stvari za teretanu. Samo sam mislio u suštini da ću izaći, pronaći je, doći kući, malo raditi“.

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Dok se spremao da ode, pozvonila je recepcionarka u školi njihovih ćerki i rekla mu da je Nikolin telefon pronađen na klupi. Uskočio je u auto i odvezao se do reke, gde je smirio Springer španijela Vilou i našao Nikolin telefon.

Rekao je Denu Vokeru: „Odmah sam znao da to nije normalno“, dodajući da je postao „izuzetno zabrinut“ znajući da gospođa Buli ne bi ostavila Vilov samu na terenu.

„Znam da nikada za milion godina ne bi napustila Vilov. Vilov je kao naše treće dete“, dodao je.

Dodao je: „Ljudi ne nestaju tek tako. To je apsolutno nemoguće. Znači nešto se dogodilo. Nešto se dogodilo. Saznajte šta je to“.

„Ne možete prošetati svog psa niz reku i jednostavno nestati u vazduhu“, istakao je.

Nakon što se pridružio drugima koji su pretraživali područje, odlučio je da pozove 999. Policija mu je rekla da ide kući sa Vilov.

Gospodin Ansel je rekao: „Tada sam otišao kući, vratio Vilov, policajac je došao u kuću i iako sam očigledno bio izuzetno zabrinut, ipak sam očekivao svakog trenutka da će jednostavno reći ‘oh, našao sam je'“.

„To se nikada nije dogodilo. Dan je tada samo napredovao i došao je kraj dana i bez odgovora. Evo nas, dve nedelje kasnije“, istakao je.

Gospodin Ansel je rekao da je „100 odsto“ siguran da Nikola nije pala u reku Vajr u Lankaširu. Otkrio je da su često razgovarali o venčanju, ali su morali da odlože svoje planove zbog pandemije – dodajući da se nada da će i dalje moći da je oženi.

Gospodin Ansel je rekao novinaru Denu Vokeru da su govorili o braku „mnogo puta ranije“, ali da su planove odložili.

Dodao je: „Ponovo smo ozbiljno razgovarali o tome početkom 2020. I tada smo zaista počeli da gledamo na to da nešto unesemo u kalendar.

„A onda je usledila cela stvar sa kovidom, što je jednostavno, mislim, svačiji život se jednostavno promenio“.

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Sada se nada da će se gospođa Buli bezbedno vratiti kući i da još uvek mogu da planiraju venčanje i budućnost.

Gospodin Ansel je potvrdio da ne veruje da je pala u reku Vajr, ali kaže da neko u selu mora nešto da zna.

Rekao je da je rečna staza, kojom je gospođa Buli često hodala, „približno poznata svima“.

„Dakle, šta god da se dogodilo, u mojim očima, mora biti neko ko poznaje lokalnu oblast. A to što se ništa nije ni videlo ni čulo, ja zaista verujem da to ima veze sa selom“.

Anselova teorija je u direktnoj suprotnosti sa stavom policije Lankašira koja kaže da je gospođa Buli najverovatnije pala u hladnu vodu i da se udavila, pošto je nosila dva teška kaputa.

Policija je odbila da se pojavi u programu Kanala 5. Nakon pretraživanja reke, počeli su da gledaju na more u zalivu Morecambe. Stručnjaci za podvodnu pretragu su javno izjavili da ne veruju da je gospođa Buli u reci nakon opsežnih pretraga.

Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nastupajući u programu, bivši policajci su istakli potrebu da „sve opcije budu otvorene“ i da nastave komunikaciju sa javnošću i štampom.

U razgovoru sa Denom Vokerom iz 5 njuz, gospodin Ansel se zakleo da „nikada neće pustiti“, dodajući: „Niki nikada ne bi odustala od nas. Ona ne bi odustala ni od koga. I nikada nećemo odustati od nje. Naći ćemo je“.

Svoju partnerku je opisao kao „stub snage njihove porodice“ i dodao da bez nje postoji rupa koja je „veća nego što možete zamisliti“.

Iako ne veruje da je Nikola pao u reku, rekao je da „ne može kriviti policiju za tu teoriju“.

„Bili su neverovatni“, rekao je.

Međutim, on je sugerisao da bi telefon i povodac koji su pronađeni na mestu događaja mogli „biti mamac“.

Dodao je: „Ja sam lično sto posto uveren da to nije reka“.

Piter Foding je rekao da su reku Vajr „temeljno pretražili policijski ronioci tog dana“ i da njegove naknadne pretrage takođe nisu otkrile ništa.

Reka je bila oko dva metra visoka na ivici na dan njenog nestanka i jedva se kretala, rekao je gospodin Foding. Dodao je da ne veruje da je bila u reci i da je jednostavno pala niz obalu: „Mogla je samo da ustane“.

PROČITAJTE JOŠ:

Gospođa Buli je ostavila svoje ćerke, stare šest i devet godina, u školu i bila je u uobičajenoj šetnji kada je nestala. Njen telefon – koji je još uvek bio povezan sa pozivom za njen posao – pronađen je na klupi koja gleda na reku.

Uprkos velikoj pretrazi reke i okolnih sela od strane policije Lankašira, nije pronađen nijedan njen trag.

Govoreći o svojoj partnerki, gospodin Ansel je nastavio: „Ona je zabavna. Ona voli. Ako ste prijatelji s njom, ona je najodaniji prijatelj kojeg ste ikada mogli imati.

„Sa Niki, ono što vidiš to i dobiješ. Ništa nije skriveno. Znaš, to je sve. To je ona. I ona je izuzetna mama i apsolutno obožava naše devojčice. I ide iznad i dalje.’

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Govoreći o uticaju nestanka gospođe Buli na njegove dve ćerke, gospodin Ansel je rekao: „Svaki roditelj zna da sve što želite da uradite je da učinite sve bolje za svoju decu“. On je dodao: ‘Ali ja to ne mogu’.

Umesto toga, fokusira se na to da zadrži najgore brige kada je sa svojim ćerkama i pokušava da im skrene pažnju što je više moguće.

U saopštenju objavljenom u petak, policija je rekla da drži „otvoreni um“ u vezi sa ovim nestankom.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar