Ukrajina Kijev Rusija rat Foto:REUTERS/Gleb Garanich

Rusija je rano jutros lansirala više od 30 dronova na Kijev, a eksplozije su odjekivale širom ukrajinske prestonice i regiona skoro dva sata, dok su delovi pogođenih dronova pali na nekoliko centralnih okruga grada, saopštili su zvaničnici.

Ukrajinska vojska je saopštila je da je PVO uništila 26 od 33 bespilotne letelice koje je lansirala Rusija i da su svi ciljali Kijev i region oko njega.

Svedoci su saopštili agenciji Rojters da su čuli najmanje pet eksplozija širom Kijeva, a na snimcima ukrajinskih medija vidi se da je više automobila oštećeno.

Ukrajina Kijev Rusija rat Foto:

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je jedna osoba povređena u Podilu, jednom od nastarijih naselja u gradu, i da je izbio požar u blizini jednog od gradskih parkova.

PROČITAJTE JOŠ:

Guverner Kijevske oblasti Ruslan Kravčenko napisao je na Fejsbuku da je neutvrđen infrastrukturni objekat i osam kuća oštećeno u napadima tokom noći.

Krhotine oborenih dronova pale su na Darnjicki, Solomjanski, Ševčenkovski, Svjatošinski i Podilski okrug, saopštili su Kličko i gradska vojna uprava.

Ukrajina Kijev Rusija rat Foto:REUTERS/Gleb Garanich

U okrugu Ševčenkovski, ostaci dronova izazvali su požar u stanu, koji je brzo lokalizovan.

Moskva redovno vrši noćne napade na teritoriju Ukrajine, a u ruskom napadu u sredu je poginulo 17 ljudi u gradu Kostjantinovka, navodi Rojters.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar