Foto: REUTERS/Ricardo Moraes

Pristalice brazilskog predsednika Žaira Bolsonara probile su policijsku blokadu u Braziliji, tokom protesta u znak podrške lideru zemlje. Bolsonarovi protivnici, koji takođe planiraju demonstracije, kažu da se plaše postupaka druge strane.

POGLEDAJTE JOŠ:

Policijska blokada na trgu u Braziliji je probijena nakon što su Bolsonarove pristalice napale policiju, uoči velikih demonstracija zbog kojih vladaju tenzije u zemlji.

Avenija u kojoj se demonstranti i dalje okupljaju zatvorena je za saobraćaj, jer se očekuju dodatni incidenti u toku dana.

Brazilski predsednik suočen je sa niskim rejtingom pred izbore, te na ovaj način pokušava da mobiliše podršku i odgovori svojim kritičarima.

Uporedo sa okupljanjem onih koji podržavaju Bolsonara, njegovi oštri kritičari organizuju kontra demonstracije, ali ističu da se plaše postupaka fanova brazilskog predsednika.

„Ovi ljudi su ludi, ne znam šta bi još mogli da učine“, rekao je za Gardijan jedan od protivnika Bolsonarove vladavine.

Demonstracije se pored Brazilije održavaju u mnogim gradovima, dok neke opozicione grupacije planiraju novi marš u znak protesta.

Atmosfera u Brazilu je izuzetno napeta, a policijske snage ulažu velike napore da suzbiju nasilne pokušaje demonstranata.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram