Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro rekao je da vidi tri alternative za svoju budućnost: zatvor, smrt ili pobedu na predsedničkim izborima sledeće godine, prenosi BBC.

PROČITAJTE JOŠ:

Desničarski populistički lider zaostaje za bivšim predsenikom levice Luisom Inasiom Lulom da Silvom prema anketama.

„Imam tri alternative za svoju budućnost: biću uhapšen, ubijen ili ću pobediti“, rekao je on. Ali bivši vojni oficir rekao je da nema šanse za zatvor jer „mu niko na Zemlji neće pretiti“.

Bolsonaro je skoro ubijen nožem tokom predizborne kampanje 2018. godine. Njegove primedbe dolaze usled žestokih tenzija između njega i pravosuđa i izbornih vlasti u zemlji.

Bolsonaro koji se nada drugom mandatu sledeće godine, dovodio je u pitanje brazilski sistem elektronskog glasanja i i zapretio je da neće prihvatiti rezultat predsedničkih izbora sledeće godine, prenosi BBC.

U sredu je šef izbornog suda u Brazilu insistirao da nema problema sa sistemom glasnaja. Na sastanku sa hrišćanskim vođama, Bolsonaro je odbio da odstupi u svojim kritikama.

„Imamo predsednika koji niti želi niti izaziva raskol, ali sve ima ograničenja u životu. Ne mogu da nastavim da živim sa ovim“, rekao je on.

Predsednik Brazila je apelovao na verske vođe da se pridruže planiranim nacionalnim demonstracijama za 7. septembar kako bi mu dali podršku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar