Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia, - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Medicinska sestra Lusi Letbi, optužena za ubistvo sedam prevremeno rođenih beba i pokušaja da ubije još deset, ostavila je poruku na kojoj piše: "Ja sam zla. Ja sam ovo uradila".

Četvrtog dana suđenja medicinskoj sestri na sudu u Mančesteru, tužilac Nik Džonson pokazao je porotnicima niz beleški koje je Letbi napisala, a policija pronašla.

Na jednoj zelenoj ceduljici, koja je pokazana sudu, Letbi je napisala: „Ne zaslužujem da živim. Namerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da brinem o njima.“

Letbi je napisala i: „Ja sam užasno zla osoba“.

Podsetimo, Letbi (32) je negirala optužbe da je ubila sedam prevremeno rođenih beba i pokušala da ubije još 10.

Njen advokat odbrane je rekao da Letbi ostaje pri stavu da nije povredila nijedno dete i naveo da je poruku napisala „žena u očaju“ koja je shvatila veličinu onoga s čim se suočava. Rečeno je i da je poruka napisana kada je Leti bila suočena sa disciplinskim postupkom na poslu.

Red u poruci, koja je pokazana sudu, kaže da Letbi ima „ogromni strah… Nikada neću imati decu ili se udati… Nikada neću saznati kako je to imati porodicu… očajanje.“

Advokat medicinske sestre navodi i da ova beleška „ne odražava tačno ono što se dogodilo“, ali da ju je napisala Letbi dok je „prenosila osećanja na papir kao način da se izbori“.

Suđenje Lusi Letbi se nastavlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar