Lusi Letbi Foto: Chester Standard / / SWNS / Profimedia

Medicinska sestra Lusi Letbi optužena za ubistvo sedam prevremeno rođenih beba i pokušaja da ubije još deset, pokušala je da otruje bebe ubrizgavanjem insulina, mleka ili čak vazduha u njihova sićušna tela, saopštio je danas sud.

Danas je specijalno obučena medicinska sestra intenzivne nege opisana kao ‘konstantno zlonamerno prisustvo’ u dečjoj jedinici u Češiru gde je navodno ubila i povredila mnogo ranjive dece – uključujući blizance. Optužena je da je koristila noćne smene za napade jer je znala da roditelji verovatno tada neće posetiti odeljenje za novorođenčad, prenosi Dejli mejl.

Nekoliko beba je navodno otrovano insulinom, a jedno dete, poznato kao Beba E, je ubijeno kada mu je Letbi navodno ubrizgala vazduh, rečeno je danas u sudu u Mančesteru.

To je izazvalo ono što lekari nazivaju vazdušnom embolijom, što dovodi do moždanog ili srčanog udara. Letbi je takođe optužena za pumpanje opasnih količina mleka u prevremeno rođenu decu putem cevi za hranjenje ili vena.

Lusi Letbi Foto: Elizabeth Cook / PA Images / Profimedia

Navodno je više puta ciljala na blizance, a u pojedinim slučajevima jedan je ubijen, a brat ili sestra su preživili.

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia, – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nju je policija ispitivala o tome zašto je pratila porodice svojih navodnih žrtava na Fejsbuku, a tužioci su danas rekli da je to bio „neobičan interes“.

Podsetimo, Letbi (32) je negirala da je ubila sedam prevremeno rođenih beba i pokušala da ubije još 10.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Smrtni slučajevi dogodili su se u bolnici Grofica od Čestera u periodu od juna 2015. do juna 2016. godine. Letbi je uhapšena tri godine nakon smrti svoje prve navodne žrtve 8. juna 2015. godine.

Dete A, koje je prema optužnici ubijeno, umrlo je manje od 90 minuta nakon što je Letbi došla u noćnu smenu.

Njeni roditelji i roditelji njenih žrtava gledali su danas početak suđenja u Mančesterskom krunskom sudu.

***

BONUS VIDEO: Izricanje presude Haraldu Kopicu, zagrebačkom monstrumu koji je ubio troje dece

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar