svet hronika
Gloria Estefany Ramirez Carias Foto: Drustvene mreže,Shutterstock

Glorija Ramiret Kares (22) optužena je da izazvala prekovremeni porođaj svoje drugarice Viktorije Karine Kalejas (21) koja se u tom trenutku nalazila u sedmom trudnoće, potom je usmrtila i na kraju otela njenu bebu.

Kares je pronađena u svojoj kući u El Salvadoru u beživotnom stanju 9. jula.

Obdukcijom je utvrđeno da je stradala od asfiksije koja je nastala usled mehaničke kompresije vrata. Ipak, rođaci žrtve navode da na Viktorijinom telu postoje višestruke povrede glave koje su očigledno nanete hladnim oružjem – najverovatnije mačetom, piše Miror.

Istraga je takođe utvrdila da je žrtva očigledno bila navođena na porođaj, a da je u porađanju devojke, na osnovu toga kako je porođaj obavljen očigledno učestvovala neka osoba koja je nekada radila kao babica.

Time je krug osumnjičenih sužen na osobe iz Glorijnog okruženje koje imaju neku vezu sa medicinom. Zatim je u policiju stigla informacija da se njena prijateljica Viktorija pojavila u jednoj od lokalnih bolnica u pratnji nepoznatog muškarca sa bebom u ruci.

Rekla je osoblju da se porodila kod kuće, ali pošto nije imala ni traga od trudničkog stomaka, koji je porodilje imaju nekoliko dana po dolasku bebe na svet, i ponašala se čudno bolničko osoblje je odlučilo da o svemu obavesti policiju.

Pročitajte još:

Dve nedelje kasnije nadležni organi su uspeli da lociraju i uhapse Kalejas koja se sada nalazi u pritvoru, dok je beba vraćena porodici.

Inače, policija je takođe uhapsila i bebinog oca, žrtvinog dugogodišnjeg partnera zbog njegovog navodnog učešća u zločinu. Za sada nije poznato na osnovu kojih dokaza je uhapšen.

Pre nekoliko meseci izgubila bebu

Kako navode tamošnji mediji, Viktorija je već nekoliko meseci u teškoj depresiji, koja se javila nakon što je usled zdravstvenih komplikacija doživela pobačaj.

Navodno je kuću napustila, 8. jula. dan pre nego što je počinila zločin, da bi otišla na pregled kod ginekologa koji se nalazi u udaljenom naselju.

Od tada joj se gubi svaki trag – isključila je telefon, a kasnije nije došla ni na posao. Nije poznato gde je boravila sa bebom tokom prethodnih nekoliko nedelja.

BONUS VIDEO Horor u Zmajevu: Pronađena tela brata i sestre

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar