Foto: Privatna arhiva

Majka je rekla da ju je buđ u njenom jednosobnom stanu ostavila u strahu za zdravlje svoje troje dece dok se svakodnevno bude zbog lokvi kondenzacije u spavaćoj sobi.

Skaj Džozef (31) rekla je da su pečurke nicale iz njenih zidova i da su se u spavaćoj sobi njene dece svakog jutra formirale lokve zbog buđi na njenom imanju u Griniču, u jugoistočnom Londonu.

Tvrdila je da je potrošila „hiljade“ na zamenu kućnih potrepština i igračaka za bebe kao što su korpe, cipele, odeća, čizme, sofe, kreveti na sprat – čak i hrana u ormanima koja se pokvarila pre isteka roka prodaje.

Njen strah za svoju decu bio je poljuljan nakon što je čula za tragičnu priču o Avabu Ishaku – malom detetu koje je umrlo 2020. kao direktna posledica buđi u kući njegove porodice u Velikom Mančesteru.

Foto: Privatna arhiva

Majka troje dece je rekla: „Čula sam priču o tom dečaku i zajecala. Odgajam troje dece u ovim uslovima. Mislim da nikad nisam toliko patila kao sada“.

Skaj, koja je trudna, rekla je da je ubrzo nakon useljenja 2009. otkrila da je stan zahvaćen problemima vlage i buđi. Ona je tvrdila da uprkos tome što je stambena zajednica L&K godinama slala izvođače da ‘izbeljuju’ zidove, problem ostaje i dalje se pogoršava.

Skaj je rekla da je buđ uništila njene lične stvari koje je morala da plati da bi ih zamenila.

Skaj je rekao: „Bukvalno me košta hiljade da sve zamenim. Mojsijeve korpe, cipele, odeća, čizme, sofe, kreveti na sprat – čak i do hrane u ormanima“.

Foto: Privatna arhiva

Skaj kaže da njeno troje dece – od kojih dvoje ima autizam, a drugo astmu – spavaju u jednoj spavaćoj sobi. Mama spava na sofi u dnevnoj sobi.

PROČITAJTE JOŠ:

Skaj je rekla da čisti zidove svake dve nedelje, ali crne mrlje se ponovo pojavljuju za nekoliko dana.

Majka je objasnila da su problemi sa kondenzacijom tako loši, da se ujutru na podu spavaće sobe stvaraju lokve vode.

Skaj je rekla: „Verovatno je bila ovde kada sam se prvi put uselila, ali je sve bilo sveže ofarbano da ne bih primetila. U roku od mesec-dva od preseljenja sve je počelo da izlazi napolje – zidovi su počeli da se urušavaju, a dovratnici se povlače zbog vlage. Najgori deo je prednja soba i spavaća soba“, navela je.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar