Foto: STR / AFP / Profimedia

Vijetnamski mediji su danas objavili da je potvrđena smrt 10-godišnjeg dečaka koji tokom novogodišnje noći upao u usko okno na gradilištu.

Lokalne vlasti navode da su spasioci proveli gotovo 100 sati pokušavajući da oslobode Li Hao Nama iz 35 metara dugog potpornog stupa zabijenog u zemlju, ali bez uspeha.

„Vlasti su utvrdile da je žrtva umrla i pokušavaju da uzviku njegovo telo kako bi se obavila sahraa“, kazao je Doan Tan Buu, zamenik zvaničnika južne pokrajine Dong Thap, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Nam je tražio staro gvožđe kada je upao u šuplju betonsku gomilu, prečnika 25 centimetara, i timovi spasilaca su od tada radili na tome da ga oslobode. Upumpavali su kiseonik u potporni stub dubok 35 metara kako bi dečak mogao da diše.

Akcija spašavanja je pokrenuta nakon što je prijavljeno da dečak doziva pomoć na gradilištu mosta u pokrajini delte Mekonga. Vijetnamski premijer Pham Minh Chinh je ranije danas pozvao spasioce i lokalne vlasti da mobilišu svu potrebnu opremu i snage kako bi spasili 10-godišnjaka, piše Rojters.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar