Hrvatska policija mesecima ispituje malverzacije 24-godišnjeg Filipa Mihalića iz Varaždina, sina bivšeg saborskog zastupnika HDZ-ovca Anđelka Mihalića, zbog sumnjivih milionskih poslova s lažnim testovima na koronavirus. "Muljanja" poput ovog prilično se često vezuju za sinove balkanskih moćnika, a naslednika ovog hrvatskog političara sa balkanskim "kolegama" povezuje još jedna nit - vozi skupoceni Lamborghini Huracan, baš kao i Uroš Panić, u srpskoj javnosti poznat kao Vučićevo kumče koje se preko društvenih mreža u lice ruga policiji.

Naime, Mihalić je vlasnik firme Burjen koja je uvozila testove za koronu od licenciranog proizvođača iz Kine – kompanije Xiamen Boson Biotech, da bi ih onda, prepakovala u Varaždinu i potom ilegalno izvozila u Tursku.

Filip Mihalić Foto:Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tokom prethodne godine Mihalić je, kako navode hrvatski mediji, uz pomoć svojih turskih veza pokrenuo sopstvenu proizvodnju gotovo identičnih testova, na kojima stoji oznaka kineske firme Xiamen, u jednoj istambulskoj fabrici.

Od Mihalićeve firme testove su nabavljali bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravlje i Direkcija za robne zalihe. Od tih poslova je zaradio više od milion evra.

Radi isto što i Panić – samoprozvani „beogradski fantom“ koji veruje da je nedodirljiv

Od tog novca je kupio Lamborghini Huracan-a, koji vredi najmanje 350.000 evra. Upravo zbog toga, hrvatski i srpski mediji počeli su da ga upoređuju sa „kumčetom“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sinom Petra Panića Pane – Urošem, koji godinama unazad na društvenim mrežama deli snimke na kojima se vidi kako nasilnički vozi skupocene automobile i promoviše ponašanje koje prevazilazi sve granice pristojnosti.

Uros Panić Foto:Instagram/uros__panic__

Isto to radi i Mihalić, koji je čak i kako bi ga raspoznavali u gradu, platio da na registarskim tablicama pišu njegovi inicijali.

Baš kao i Panić, i Mihailć svoje „brze vožnje“ postavlja na trenutno najpopularniju socijalnu mrežu, čiji su korisnici uglavnom maloletnici – TikTok.

Inače, Panić je izazvao gnev javnosti snimkom koji je postavio upravo na TikToku.

Uroš Panić Foto: Instagram/uros__panic__

Naime, on je uživo prenosio kako divlja ulicama Beograda u skupocenom „lambordžiniju“.

„Nek dođu sa ortacima da me jure, evo Cara Dušana, Dorćol, nek dođu da im pokažem šta je beogradski fantom“, čuje se kako Panić govori dok vozi, uz salve psovki i uvreda.

To i nije neka novost, jer je ismevanje saobraćajnih policajaca postalo redovno na njegovom nalogu, ali i bahata vožnja – često vozi suprotnom trakom kako bi izbegao gužvu, „driftuje“ na prometnim raskrsnicama.

Nezaobilazan deo jednog od njegovih profila jeste i alkohol.

Uroš Panić Foto: Instagram/uros__panic__

Dok ga na jednom prati više od 40.000 ljudi, na drugom taj broj je duplo veći. Da je reč o opasnom ponašanju pokazuje i oznaka koju mu ova društvena mreža automatski dodeljuje, te na njegovim video-snimcima stoji da bi učestvovanje u takvoj aktivnosti moglo biti rizično.

Koliko se bahato ponaša najbolje govori i snimak koji je, takođe, postavio na svom profilu, a na kome se vidi kako mladića vozi u gepeku automobila.

Inače, Uroš Panić je sin Petra Panića Pane. Široj srpskoj javnosti poznat je od ranije, što zbog sukoba za zakonom, što zbog poznanstva s ljudima iz vrha države.

Foto: Instagram/uros_panic, TikTok/urospanic___

Protiv njega je svojevremeno bilo podneto 13 krivičnih prijava i sudilo mu se za različita krivična dela, uključujući prebijanje, iznude, nedozvoljeno držanje oružja.

Zaplenili perionicu čoveku koji nije hteo da im „plati reket“

Takođe, vlasnik auto-perionice u Zemunu Dejan Videnović svojevremeno je ispričao za KRIK da ga kriminalac Petar Panić Pana reketira i mesecima mu onemogućava da uđe u svoj lokal.

U jednom trenutku se u slučaj otete perionice uključuje i Panićev sin Uroš, koji se ovim zlodelom hvalio na društvenim mrežama.

Uroš Panić Foto: Printscreen/TikTok/uros___panic__

Naime, Uroš Panić je na svom Instagram storiju objavio najblaže rečeno zabrinjavajuće snimak, na kom se najpre vidi fotografija računa za registraciju. Panić je uz fotografiju računa, koji pokazuje iznos od 300.000 dinara za plaćenu uslugu registracije, objavio i zabrinjavajući komentar.

„Jel video neko skuplju registraciju nekad“, upitao je.

Po jedan Panić u svakoj „ex yu“ državi

Pored njih dvojice, u regionu ima još dosta primera bahatih sinova, koji su pojavom društvenih mreža, postali popularni među omladinom, koja kao sunđer upija njihove sadržaje i od njih pravi idole.

Na primer, pre četiri godine, uhapšen je Marinko Zovko (34) iz Žepča, inače jedan od najbogatijih „sinova“ u BiH zbog toga što je „audijem A8“ vozio čak 245 kilometara na sat po zaleđenom auto-putu između Šida i Beograda.

Marinko Zovko je sin bosanskog „kralja nafte“ Ivice Zovka i naslednik korporacije „Zovko kompani“ koja u svom sastavu ima 15 firmi.

Pročitajte još:

Marinko je inače poznat po divljanju na putevima širom regiona, a „proslavio“ se 2006. godine kada je „mercedes brabusom“ deonicu dugu 191 kilometar od Zagreba do Slavonskog Broda prešao za samo 28 minuta?! On je tada za lokalne medije rekao da je kupio „novi automobil“ i da je morao da ga „nagazi“.

Zbog nasilničkog ponašanja nedavno se u epicentru pažnje javnosti našao i Đorđe Mićunović (30), sin Brana Mićunovića, koji se sukobio sa policijom su se sukobili u svadbenom salonu u Nikšiću.

Kako je svojevremeno rekao izvor za Nova.rs Đorđe je gađao momke za jednim stolom ledom, ali i čašama, pa je potom usledila svađa i na kraju i fizički obračun. Ono što Đorđe nije znao je da se potukao sa pripadnikom Specijalne antiterorističke jedinice Crne Gore koji je karatista.

„Sin Brana Mićunovića je izvukao deblji kraj“, navodi sagovornik portala Nova.rs koji je želeo da ostane anoniman.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare