Dejan Videnović ispričao je novinarima KRIK-a da mesecima ne može da uđe u svoju auto-perionicu u Zemunu pošto mu je ulaz zagradio Petar Panić Pana, bivši Šešeljev telohranitelj i kum predsednika republike Aleksandra Vučića. Više od nedelju dana kasnije, reporteri našeg portala obišli su perionicu, koja je i dalje zatvorena i blokirana istim automobilima kao i pre nekoliko meseci.

Videnović je u razgovoru za KRIK ispričao da i dalje ne može da radi jer, kako je rekao, nije pristao na Panićeve ucene da mu kola pere besplatno ili ispod cene. Vlasnik perionice obraćao se policiji, ali su mu rekli da ne mogu ništa da urade i da Panića mora da tuži sam. Panić je, kako piše KRIK, poznati kriminalac koji je bio prijavljivan za brojna krivična dela, a blizak je ljudima iz vrha vlasti.

Više od nedelju dana kasnije, stanje na terenu je nepromenjeno. Beli kombi i crni automobil „stilo“ i dalje se nalaze na istom mestu i blokiraju ulaz u perionicu, koja je zbog toga i dalje zatvorena.

Iako je Videnović javno ispričao kroz šta prolazi, nijedan državni organ i dalje nije reagovao.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Beli kombi je takođe nepropisno parkiran, jer je svojim zadnjim delom izašao na trotoar, ali to nije bio dovoljan razlog da komunalne službe napišu makar jednu prekršajnu kaznu. Oba vozila na registarskim tablicama imaju oznaku „Rent a car Semlin“, što je naziv Panićeve agencije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radnici iz obližnih radnji sa kojima smo razgovarali, a koji se plaše, pa su želeli da ostanu anonimni, potvrdili si da perionica ne radi mesecima, i da su čuli da dvojica vlasnika imaju problema sa nekim kriminalcima. Ipak, da nam kažu nešto više od toga, nisu hteli, smeli ili želeli.

****

BONUS VIDEO: Božo Prelević o Belivukovoj ponudi i saradnji organizovanog kriminala i vlasti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar