Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN/Alexander NEMENOV / AFP / Taisiya Borshigova / TASS / Yelena Afonina / TASS / Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov u objavi na svom Telegram kanalu napao je Zapad i žestoko zapretio ukrajinskim vojnicima koji su, kako tvrdi, počinili ratni zločin nad ruskim zarobljenicima.

Poručio je kako se na snimku koji je kružio društvenim mrežama „jasno vidi kako su ukrajinski nacionalisti u selu Makevka hladnokrvno streljali ruske ratne zarobljenike koji su pre toga dobrovoljno položili oružje“.

„Nije li potrebno reći da je to direktno kršenje svih međunarodnih konvencija koje pozivaju na striktno poštovanje propisanih normi ratovanja? Međutim, Zapad, u sebi svojstvenom licemjerju, o ovoj temi ćuti“, poručio je Kadirov.

Potom je napao ukrajinske vojnike koji su navodno počinili zločin, prenosi Index.hr.

„Ne samo da su počinili zločin, ti sotonini poslušnici su ga potom cinično objavili na mreži, osećajući apsolutnu nekažnjivost“, napisao je. Potom im je zapretio.

PROČITAJTE JOŠ:

„Siguran sam da se na odmazdu za počinjeni zločin neće dugo čekati. Daćemo sve od sebe da ovi psi pakla dobiju ono što zaslužuju, a oni koji su nekako uspeli izbeći kaznu osuđeni su da ostatak svog jadnog života prožive zabrinuto se okrećući oko sebe. Oni ne zaslužuju nikakva prava ni prihvaćene norme“, poručio je čečenski lider.

Pa se ponovo vratio na temu Zapada.

„Zašto svetska zajednica ćuti? Gde su ti portparoli zapadne demokratije koji pozivaju na poštovanje prava? Zar stvarno ne primećuju sve te grozote? Naravno, oni to vrlo dobro vide, ali izbegavaju publicitet jer bi kijevski režim u očima naroda trebao izgledati kao demokratska oaza s lošom Rusijom u pozadini“, napisao je Kadirov.

BONUS VIDEO: Soba za mučenje u Hersonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar