srbija, rusija, vladimir putin
Srbija Rusija Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Finska državna televizija objavila je stari snimak ruskog predsednika Vladimira Putina koji je nastala prilikom njegove posete Finskoj ranih devedesetih godina prošlog veka.

Putin na snimku nosi kombinezon, a kosa mu je duža nego što smo navikli od njega. Nastao je 1. maja, na Međunarodni praznik rada, nedugo nakon što je Putin, koji je tada imao 40 godina i bio je obaveštajac KGB-a, postao savetnik Anatolija Sobčaka, tadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga.

Na videu Putin i Sobčak igraju stoni tenis protiv gradonačelnikovih čuvara. U jednom trenutku Putin se nasmeši, a takođe se više puta počeše po vratu.

Ekipa se kasnije zaputila u ribolov. Čini se da je Putin celo vreme svestan da ga snimaju, pa često okreće leđa kameri. Ostali viču prema obali.

Na povratku s ribolova na snimku se vidi Ljudmila, tadašnja Putinova supruga, kako vadi štuku. Vide se i njihove ćerke Marija i Katerina. Tokom izleta Putin se okušao i u pikadu.

Sve se odigravalo u vili koja pripada finskoj firmi „Thomesto“ koja je uvozila drvnu građu iz Finske.

Putin se vratio u Lenjigrad, odnosno današnji Sankt Peterburg 1990. godine nakon što je pet godina proveo kao obaveštajac sovjetske tajne službe u Drezdenu. Pridružio se timu Sobčaka i postao šef odbora za spoljne odnose, odgovoran za trgovinske poslove i strana ulaganja. Iz tog razdoblja datiraju prve optužbe protiv Putina zbog korupcije. Vladimir Putin tvrdio je da je napustio KGB u avgustu 1991. godine iz protesta zbog neuspelog pokušaja puča zbog Mihaila Gorbačova.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Putinu se niste mogli približiti, da zajedno uz piće popričate o ženama i životu. Nije pio alkohol i nije pušio, imao je čvrst stav“, ispričao je izvor koji je bio sa njim u Finskoj.

Prema finskom izvoru, Putin u vili nije puno pričao.

Ipak, seća se da je postavio jedno pitanje: „Šta bi se dogodilo kad bi milion ipo Rusa prešlo granicu s Finskom?“. U to vreme, u Rusiji je vladala nestašica hrane i osnovnih namirnica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare