Foto: TANJUG/James Manning/PA via AP

Kompanija Eurostar objavila je da su svi vozovi koji saobraćaju ispod Lamanša za danas otkazani zbog plavljenja pruge na jugu Engleske, čime je blokirano oko 30.000 putnika uoči novogodišnjeg slavlja.

„Zbog poplave u tunelu na liniji brze pruge kod Londona moramo da otkažemo sve naše vozove na liniji za London i iz njega za subotu 30. decembra“, napisala je kompanija Eurostar preko svog internet portala.

Prema saopštenju Eurostara, filijale francuske železničke kompanije SNCF, ukupno je otkazan 41 voz. To predstavlja oko 30.000 putnika, koji su tako blokirani u Londonu, Parizu, Briselu ili Amsterdamu.

Foto: TANJUG/AP Photo/Aurelien Morissard

Kompanija „Temza voter“ je saopštila da je poplavu verovatno izazvao „sistem za kontrolu požara“, iz kojeg voda šiklja na kolosek.

Foto: TANJUG/Southeastern Railway via AP

Na televizijskim snimcima vidi se kako voda utiče u jedan od tunela i prekriva šine dok na jednoj stanici u Londonu stotine putnika čekaju s prtljagom.

Otkazivanja se događaju u jednom od najopterećenijih vikenda u godini.

Kompanija je ranije javila da je najmanje 14 vozova ispod Lamanša otkazano jutros zbog zatvaranja pruge u blizini Londona i da će saobraćaj biti obustavljen do 18.00 časova.

Foto: TANJUG/Gareth Fuller/PA via AP

Kompanija je kasnije navela da se situacijama sa poplavama u tunelu nije popravila i da železnički saobraćaj ne može da funkcioniše. Izrazila je žaljenje korisnicima i pozvala ih da konsultuju njenu internet stranicu da vide na kakvu odštetu imaju prava.

Foto: TANJUG/AP Photo/Aurelien Morissard

Vozovi su otkazani tokom jednog od najprometnijih vikenda u godini, a kako je najavljeno, neće saobraćati do kraja dana.

U stanici Sent Pankras sredinom dana hiljade putnika mirno je čekalo sa telefonom u ruci u nadi da će uspeti da rezervišu let, trajekt ili hotel u Londonu.

Inače, delovi Engleske pogođeni su zadnjih dana jakim kišama.

Na jugu Engleske proglašena je žuta opasnost zbog snažnih vetrova.

To je drugi put da su Eurostarovi vozovi odloženi za vreme ovogodišnjih božićnih praznika.

Neočekivani štrajk francuskih radnika poremetio je 21. decembra božićna putovanja hiljadama putnika.

BONUS VIDEO: Poplava u Dalmaciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar