Irina McCarthy i Kevin McCarthy Foto:GoFundMe/Irina Colon

Ejden (2) pronađen je kako leži sam u lokvi krvi tokom pucnjave koja se pre dva dana dogodila u Čikagu. Njegovi roditelji ubijeni su u stravičnom napadu koji je potresao čitav svet, a

Kada su svedoci pucnjave pronašli Ejdena, nisu znali u kakvom je stanju dečak. Ispostavilo se da nije povređen, ali je izgubio oba roditelja.

Dečaka su tokom stravične pucnjeve čuvali potpuni stranci, otkrila je Irina Kolon koja je organizovala prikupljanje novca za njega, prenosi Dejli mejl.

„Odveli smo ga na sigurno, okupili smo se da pronađemo njegovu baku i deku i molili smo se za bezbednost njegove porodice. Ejden je u nezamislivom položaju, moraće da odrasta bez roditelja“, ispričala je ona.

Kolon je istakla da je Ejden ostavljen baki i deki, ali da se suočava sa velikim izazovom „ka izlečenju“.

„Okružen je zajednicom prijatelja i šire porodice koja će ga prigrliti sa ljubavlju i svim drugim sredstvima koja su mu na raspolaganju kako bi osigurala da ima sve što mu je potrebno dok raste“, objasnila je ona.

Ejdena su pronašli Loren Silva (38) i njen dečko nakon što su čuli pucnje dok su išli na doručak u restoran. Silva je za Dejli bist rekla da su izašli iz garaže nekoliko blokova dalje od mesta pucnjave kada se stravičan događaj odigrao.

„Upravo smo otvarali vrata da se popnemo stepnicama i čuli smo pucnje. Zvučalo je kao da neko lupa po staklenim vratima“, ispričala je žena. Silva, njen dečko i njegov sin su počeli da trče ka povređenima, kada joj je dečko iznenada gurnuo dečaka u naručje.

„Moj dečko mi je dao ovog dečaka i rekao da je bio ispod oca koji je pogođen u nogu. Pokušali su da zaustave krvarenje pa sam odvela dečaka dole u garažu“.

Kad je ušla u garažu, upsela je da mu očisti ogrebotine i opere krv sa njega. Rekla je da nosio samo jednu cipelu i da mu je čarapa bila krvava. Stalno je pitao da li će sa mama i tata uskoro vratiti, rekla je.

Silva je posle 20 minuta izašla iz garaže da vidi kako je otac. Ejden je nakon toga odveden u bolnicu, a kasnije je kući otišao sa bakom i dekom.

PROČITAJTE JOŠ:

Dana i Greg Ring, koji su bili na mestu događaja za vreme incidenta rekli su za CBS da su pronašli dečaka sa nepoznatom ženskom osobom koja je bila u šoku i sva se tresla. Dana je objavila fotografiju dečaka kako bi pomogla da se utvrdi njegov identitet.

Majkl Zaremski koji živi u komšiluku gde se dogodio napad rekao je da je bio svedok pokolja i da se seća pomenutog dečaka.

„Masa je počela da gazi. Nikada to nisam video ranije. Video sam krv na telima ljudi. Dvoje ili troje su bili mrtvi. Video sam malog dečaka prekrivenog krvlju u naručju roditelja. Izgledao je bledo. Vikali su na medicinare. To je nadrealno, kao iz filma naučne fantastike ali je bilo stvarno“, rekao je.

BONUS VIDEO: Pljačka banke i okršaj sa policijom u Kanadi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar