Foto: Mr Standfast / Alamy / Alamy / Profimedia

Nesrećna žena zaglavila se do pojasa u blatu juče na popularnom mestu u Engleskoj.

Fotografija koju su objavili britanski mediji prikazuje ženu koja se bori u blatu pored jezera Marine u Vest Kirbiju, Merzisajd.

Kada je alarm podignut u 13.44, službenici obalske straže iz Virala i Severnog Velsa požurili su da izvrše dramatično spasavanje.

Brodić za spasavanje je poslat na lice mesta kada žena nije uspela da stigne do obale nakon što se čvrsto zaglavila u kanalu plitke vode, prenosi Liverpul Eho.

Policija i hitna pomoć takođe su došli na lice mesta.

Portparol Kraljevske nacionalne ustanove za spašavanje (RNLI) rekao je: „Brodić je pažljivo došao do žene, a posada je postavila blatne daske i prostirke oko nje kako bi im svima obezbedila čvrstu površinu. Posada RNLI je tada uspela da brzo izvuče povređenu iz blata i unese je u brodić“.

Žena je na licu mesta procenjena da li ima zdravstvenih stanja. RNLI je rekao da joj nije potrebno hitno lečenje, iako je osećala šok i posledice hladnog blata.

PROČITAJTE JOŠ:

Žena je dobila dosta ćebadi da bi je zagrejala pre nego što je iskrcala na kopno. Zatim je predata na staranje obalskoj straži i službi hitne pomoći.

RNLI je sada izdao upozorenje svima koji posećuju obalu, a toplo vreme će se nastaviti u prvoj nedelji juna.

Foto: Mr Standfast / Alamy / Alamy / Profimedia

Komandant brodića Toni Varburton rekli su: „Našoj posadi je bilo drago što smo mogli da pomognemo unesrećenoj da se nađe na sigurnom nakon što je upala u poteškoće u gustom blatu, što je uobičajeno za plaže širom obale Merzisajda“.

„Ako se zaglavite u blatu, pokušajte da se vratite svojim koracima do bezbednog ili rasporedite svoju težinu što je moguće ravnomernije. Izbegavajte da se krećete, ostanite mirni i obeshrabrujte druge da pokušavaju da pomognu jer se i sami mogu zaglaviti. Umesto toga, pozovite 999 i zatražite obalsku stražu koja će u pomoć poslati obučene i opremljene hitne službe.“

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar