Foto: skupstina.me; Shutterstock/Pensioner

Uhapšeni predsednik Opštine Budva Milo Božović, u utorak, 2. maja, posredstvom advokata podneo je zahtev sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici da mu se omogući potpisivanje platnih lista za april iduće godine.

Kako je „Vijestima“ nezvanično potvrđeno u Opštini Budva, zahtjev je podnet uoči prvog radnog dana nakon prvomajskih praznika, a plata zaposlenima mora da bude utvrđena i isplaćena do 15. u mesecu za prethodni mesec.

Foto:SO Budva

Ako se odobri zahtev i Božović potpiše platne liste, rešiće se blokada u kojoj se našla lokalna uprava i omogućiti da 1.000 radnika lokalne administracije, javnih ustanova, službi i lokalnog javnog servisa primi aprilsku platu.

Plate su pre prvomajskih praznika jedino isplatile opštinska firma Mediteran reklame, dok Komunalno preduzeće, Vodovod i kanalizacija i Turistička organizacija Budva tada nisu, jer se menadžment tih kompanija iz Demokratskog fronta „solidarisao“.

Foto:SO Budva

Turistička organizacija Budva u međuvremenu je plate isplatila u četvrtak, 4. maja.

U podnesku se, kako je „Vijestima“ rečeno, navodi da se aktuelnom predsedniku Opštine omogući neposredno potpisivanje službenih dokumenata vezanih za obračun plata zaposlenih lica u lokalnoj administraciji kao i svim primaocima plate i drugih primanja po osnovu rada u subjektima kojima Opština Budva vrši mesečni prenos sredstava radi isplate plata.

S obzirom na to da je predsednik Opštine jedini izvršilac budžeta ovo je jedini način da zaposleni u lokalnoj upavi, preduzećima i javnim ustanovama prime platu u trenutnoj situaciji.

Pročitajte još:

Očekuje se da u narednim danima Viši sud donese odluku po ovom pitanju, jer odgovor još uvek nije dostavljen ni njemu ni njegovim advokatima.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Božoviću je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

BONUS VIDEO Abazović o parlamentarnim izborima, zimskom snu ustavnog suda i mafije u Crnoj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar