Goran Vesić, sneg
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u samo nekoliko sati proračunao je da je grad zbog nedavnih građanskih protesta i blokada auto - puta i velikih saobraćajnica oštećen za 12 miliona dinara, koliko je navodno iznosila odšteta autoprevoznicima. Građani Beograda, međutim, nisu informisani o tome kolika je visina štete koju su u nedelju izazvali sneg i neadekvatna reakcija gradskih službi. A procene su da bi ona mogla biti i nekoliko puta veća.

Direktna šteta koja je naneta Beogradu tokom blokada i protesta je 12 miliona dinara, koliko je grad morao da plati prevoznicima koji nisu vozili, a građani nisu imali uslugu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je za televiziju Pink rekao da je svako izražavanje političkog stava legitimno i to nije sporno, ali ne i da se blokira život grada, navedeno ju saopšenju gradske uprave.

Goran Vesic
Goran Vesić Foto:FoNet/Milica Vučković

„Imali smo u jednom trenutku 79 prekinutih gradskih linija i između 25.000 i 30.000 putnika je moralo da nastavi pešice. Imali smo i nemile scene gde žena sa malim detetom ide preko mosta pešice kao i ženu u Jurija Gagarina koja je bila zaglavljena u liftu dva sata jer vozilo za hitne intervencije nije moglo da stigne“, rekao je Vesić.

Kada je u Beogradu palo 27 santimetara snega i kada su putevi bili neočišćeni, a po ulicama i na parkirane automobile padale bandere i više od 300 stabala, Vesić je na Instagramu napisao:

„U ovom trenutku skraćeno je ili preusmereno 45 linija javnog prevoza kao i 20 prigradskih i lokalnih linija. Od njih na 22 linije prevoz je preusmeren ili skraćen zbog stabala i bandera koje su pale“, napisao je Vesić.

Ovom prilikom zaboravio je da kaže koliko je gradsku kasu koštalo to što gradske službe nisu pravovremeno odreagovale.

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović za Nova.rs kaže da je šteta od kolapsa koji je Beograd zadesio zbog neadekvatne reakcije na prvi sneg ove godine, neuporedivo veći.

Nikola Jovanović Foto:Medija Centar Beograd

„Koliko god da je bila direktna ekonomska šteta u Beogradu zbog blokada, to je bilo svega nekoliko saobraćajnica i tokom svega nekoliko sati. Šteta nastala sporom i neadekvatnom reakcijom gradskih službi na sneg i zastojima koji su nastali juče je svakako višestruko veća. Do-zamenik gradonačelnika juče nije očistio sneg, autobusi isto nisu vozili, na više linija i u dužem periodu. Tako da je sigurno šteta veća od 12 miliona dinara na koliko je on procenio blokade“, kaže Jovanović i dodaje:

„Kada se na to doda šteta od više stotina stabala i grana koje su padale na automobile i objekte, kidale električne i komunikacione kablove, kad se sračunaju izgubljeni radni sati. U Obrenovcu danas ne rade škole, nema grejanja. Koliko to košta građane? CLS procenjuje da je reč o šteti od oko 50 miliona“, zaključuje Jovanović.

BONUS VIDEO: Pokretna kancelarija Gorana Vesića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar