Foto: SSP

Jedna od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić rekla je večeras na konvenciji "Srbije protiv nasilja" u Požarevcu da je prioritet ove koalicije da pravda "bude brza i dostižna".

„A ne da se vrh policije i tužilaštva plaši kriminalaca i partije nego da bude obrnuto, da usvojimo pravi zakon o poreklu imovine, da se oduzme imovina stečena iz krivičnog dela, a ne samo da se plati naknada i da se legalizuje sva ta imovina, da usvojimo zakon o specijalnom tužiocu za borbu protiv korupcije visokih funkcionera pa da na taj način takođe lustriramo one koji su se ogrešili o zakone i građane jer neće više moći da se kandiduju kada budu krivično odgovarali za svoja nedela“, rekla je ona.

„Biramo i da se tužioci ne stide više vrhovne tužiteljke, koja je nažalost iz mog grada, umesto da svi trče ka tužilaštvu čekajući tako željenu pravdu u zemlji potpune nepravde, Novosađani je se stide“, dodala je ona.

Tepić je navela kako smo „jako blizu cilja i da je toliko malo potrebno“.

„Samo pet posto više izašlih ljudi na ovim izborima biće dovoljno da ostvarimo svoj cilj i smenimo ovu vlast. Zato vas molim da u nedelju povedete za ruku svoje poznanike, porodicu, prijatelje, komšije, saborce i da ih ubedite da je moguće, da ne dozvolite da budu žrtve ove propagande koja svojim lažima pokušava da ubedi ljude da je smena nemoguća i da ni u šta više ne treba verovati. Mi imamo nadu i veru i zato se ujedinilo naših osam organizacija“, navela je ona.

Foto: SSP

Tepić je istakla da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ jedina garancija za, kako je kazala, normalnu Srbiju i normalan život.

Ona je navela i kako su 3. i 4. maj (masovna ubistva u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i Malom Orašju i Duboni) učinili to da shvate da postoji „nešto mnogo veće i važnije od svih njihovih političkih razlika“.

„To je naš dug svima koji nisu više sa nama od 3. i 4. maja, ali i amanet svoj našoj deci koje želimo da zadržimo u svom domu“, poručila je ona.

Foto: SSP

Marinika Tepić je navela i da 17. decembra građani biraju da li će aktuelna vlast trajati četiri godine ili još samo nekoliko dana.

„Ostalo je još samo šest dana do izbora i hajde da to budu poslednji dani ovog režima, hajde da konačno oslobodimo našu divnu zemlju od ovog velikog zla. I to bez straha i bez toga da odustanemo pod pritiscima da im niko ništa ne može da su nesmenjivi i zbog toga vrše svu ovu propagandu, baš zato što pokušavaju da vas ubede u to da nema smisla glasati“, rekla je ona.

Tepić je navela da se to dešava „zato što su se uplašili“.

Foto: SSP

„Ako izađemo u velikom broju za šest dana konačno ćemo osloboditi i Beograd i Kragujevac i Kruševac i Kraljevo i celu našu Srbiju, a na proleće nadam se i vaš Požarevac. Nema drugog rešenja. Mi biramo samo između dve opcije u nedelju 17. decembra. Biramo između toga da li će nas i dalje uvlačiti u mržnju, podele, strah, u trgovinu tuđom krvlju ili ćemo ih poslati na političku, radikalsku deponiju na kojoj im je mesto. Biramo da li će o našoj budućnosti odlučivati uvezeni glasovi odnekud ili ćemo svi zaista svi do jednog glasati da naša deca ne bi otišla nekud. Biramo i to da li će se nastaviti u ovoj zemlji da se upravlja pravilima mafije i partije ili da se zna red i da se upravlja po zakonima ili po Ustavu. Biramo da li će naša svakodnevnica biti da droga bude sveprisutna u osnovnim školama, i oružje i nasilje ili će naše škole biti sigurno mesto za našu decu, nastavnike, znanje i vaspitanje“, rekla je Marinika Tepić prisutnim Požarevljanima.

***

BONUS VIDEO – „Industrija populizma“: Kako Vučić izvrdava propise o izbornoj kampanji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar