Foto:Screenshot/Instagram/sns_srbija/Ivan Dinić/Nova

Nakon vesti da je general Predrag Bandić postao član Srpske napredne stranke (SNS), bivši načelnik Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije Petar Bošković kaže za Novu da bi za njega bilo iznenađenje da Bandić nije pristupio ovoj stranci. Napominje da je vlast "ozbiljno zadužila" Bandića i da mu je pomogla nakon afere helikopter.

Petar Bošković, nekadašnji načelnik Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije i član Srbija centar (SRCE) kaža da je Bandića vlast štitila, da su ga poslali u Brisel na službu i ono što je najvažnije, da mu je pomogla prilikom afere „helikopter“.

„Svako leti svome jatu. Vlast je ozbiljno zadužila Bandića, žalosno je reći, ali čudno bi bilo da je bilo gde drugde otišao. Oni su ga izvukli iz afere sa helikopterom. Nije mi iznenađenje što je otišao kod njih, kažem još jednom, svaka ptica leti svome jatu. Oni su od njega napravili generala, štitili su ga, poslali su u Brisel na službu“, kaže Bošković u izjavi za Novu.

Petar Bošković Foto:FoNet/Aleksandar Barda

On naglašava da Bandić pripada takvoj strukturi i još jednom napominje da bi za njega bilo iznenađenje da Bandić nije ušao u SNS.

„Nemam ništa protiv njegovog ulaska u SNS. Bio je njihovo zaštitno lice u Vojsci, od onog postera pa svega drugog. Kao kolega bio je korektan, ali njegovo političko opredeljenje je jasno. Vlast mu je pomogla da ode u Brisel, bio je pomoćnik ministra za međunarodnu vojnu saradnju, a sećate se i da je bio na kontramitingu SNS u maju“, zaključuje Bošković.

Na instagram stranici Srpske napredne stranke objavljeno je danas da je Bandić postao član.

„Dobro došao u našu porodicu kojoj je Srbija iznad svega! Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poželeo je danas dobrodošlicu Predragu Bandiću u Srpsku naprednu stranku“, piše na Instagram nalogu Srpske napredne stranke ispod fotografije Glišića i Bandića.

Podsećanja radi, Predrag Bandić je jedan od onih koji su saslušavani u vezi pada transportnog helikoptera Vojske Srbije u kome je tragično stradalo sedam osoba na kilometar od aerodroma Nikola Tesla.

Pad helikoptera
Pad helikoptera

Slučajno ili ne, Bandić se nedavno pojavio i na kontramitingu Srpske napredne stranke (SNS), gde je uslikan s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, a u društvu kolega, generala Vojske Srbije Gorana Momčilovića, Mihaila Zogovića i Bobana Đorovića.

Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Iako po Zakonu o vojsci ne smeju da odlaze na političke skupove, oni su se oglušili o zakon, a spornu fotografiju objavio je lično ministar Vučević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare