Relja Ognjenović Foto:Screenshot/X/Немања Шаровић @NemanjaSarovic

Stanari zgrade na Voždovcu sprečili su aktiviste Srpske napredne stranke da obilaze stanove u njihovom ulazu. Kako saznaje Nova.rs oni su danima obilazili ovu zgradu, stanari su ih izbacivali, da bi sinoć eskaliralo i pozvana je policija. Nakon toga u ovu zgradu došao je i direktor PIO Fonda Relja Ognjenović.

Ceo događaj zabeležen je na video snimku, koji je na društvenim mrežama objavio bivši radikal Nemanja Šarović.

„Stanari UHAPSILI Relju Ognjanovića i zadržali ga do dolaska policije! Profesor Davor Kalajdžić i stanari zgrade u Vojvode Stepe, izvršili su građansko hapšenje direktora PIO fonda i bliskog prijatelja Danila Vučića. Najpre je zadržano dvoje aktivista SNS koji su sa biračkim spiskom obilazili stanove, da bi se na njihov poziv u pomoć pojavio Relja Ognjanović sa još nekoliko naprednjaka“, napisao je Šarović na društvenoj mreži X i dodao:

„Bivši diplomata, Davor Kalajdžić bio je staložen i uporan pa je pozvao policiju i prijavio kršenje zakona o tajnosti ličnih podataka građana, tražeći od policije da utvrdi identitet ljudi zatečenih u kršenju zakona, kao i način na koji su oni došli do boračkih spiskova za njihovu zgradu ali i čitav Voždovac“.

Kako saznaje Nova.rs od jednog od stanara zgrade, aktivisti SNS su danima obilazili njihov ulaz i pokušali da uđu. Prethodnog dana ih je jedan od stanara izbacio iz ulaza, da bi se oni vratili i suta, nakon čega je došlo do rasprave stanara sa aktivistima SNS. Ubrzo nakon toga pozvana je i policija, a zatim se pojavio i direktor PIO fonda.

Stanari su, kako kažu, posumnjali da se ovde ne radi samo o klasičnoj kampanji „od vrata do vrata“, već da je pik bio na veliki broj stanova čiji vlasnici nisu tu, mahom jer žive u inostranstvu. To je kod njih probudilo sumnju da vlast planira da na njihove adrese prijavi fantomske birače.

BONUS VIDEO: Mala Krsna velika seoba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare