Zdravko Ponoš Utisak nedelje Foto:Ivan Dinić/Nova

Lider Srbija centra Zdravko Ponoš odreagovao je na odgovor koji je kolegijum RTS uputio lideru SSP Draganu Đilasu.

Ponoš je na društvenoj mreži Iks napisao da je pokušao da sazna ko su članovi kolegijuma i rekao da je red da se upoznaju budući da su “i njega potkačili u odgovoru Đilasu”.

„Kolegijum RTS“ u odgovoru Đilasu potkačio i mene. Neuspešno guglam ko su članovi tog „kolegijuma“ koji me toliko uvažavaju, a da ih ja nisam do sada ni primetio ni pomenuo. Zna li neko ko su ti ljudi?”, upitao je najpre Ponoš na Iksu.

Zatim je konstatovao da “niko ne zna šta je „kolegijum RTS“ koji mi se obraća”.

“Pokušao sam da pronađem odgovor u Informatoru na sajtu RTS. Uzalud, „kolegijum“ ne postoji u organizacionoj šemi RTS. Zamolio bih nekoga iz ove zvanične organizacione šeme da upozna javnost šta je taj „kolegijum“ koji se raspravlja sa opozicijom i ko su njegovi članovi. Red je da se konačno upoznamo”, napisao je on.

A onda se prisetio svog poslednjeg susreta sa direktorom RTS Draganom Bujoševićem.

Pročitajte još

“Evo nađoh u Statutu RTS da gen. direktor „donosi odluku o sastavu i načinu rada Poslovnog i Programskog kolegijuma i drugih savetodavnih tela“. Davno, 2006. gostovao sam kod Bujoševića u „Nije srpski ćutati“. Sećam se da je nosio prevelik sako sa čijeg rukava nije bila skinuta etiketa proizvođača. Nismo se nikad posle sreli. Molim ga, u ime tog starog poznanstva i mog sećanja na njegov sako da kaže ko mu je u tom savetodavnom „kolegijumu“ i što ih je zadužio da javno savetuju mene i kolege iz opozicije umesto njega, kolegijalno”, zaključio je Ponoš.

Podsetimo, Đilas je napisao dva pisma generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću i urednicima Dnevnika, ukazujući im na propuste u radu. Kolegijum RTS mu je sinoć odgovorio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar