Na današnjem sastanku SNS u centrali stranke razgovaraće se o tome da li će biti formirana vlast ili će Beograđani ponovo na birališta. Na ovom skupu, kojem će prisustvovati odbornici SNS i kandidati koji nisu osvojili mandate, potencijalno će biti doneta odluka da se ide na nove izbore. To će se desiti ukoliko se prelomi i ne uđe u koaliciju sa Branimirom Nestorovićem. Sa druge strane, naprednjaci će možda i zvanično odlučiti da pozovu Nestorovića i tako formiraju vlast.

Za sada se naprednjaci nisu javno izjasnili da li će obezbediti većinu ili ne.

Osim protokolarnih izjava u kojima poručuju da će se ići na nove izbore ukoliko nema većine, što je prirodna stvar ukoliko uzmemo u obzir je logično da se ide na izbore u situaciji kada nema većine.

Odluku o tome da li će Beograđani još jednom ići na izbore do kraja godine možda ćemo saznati već nakon današnjeg sastanka naprednjaka. Kako je Nova ranije objavila, naprednjacima koji su izabrani za odbornike u Skupštini grada Beograda stigao je poziv za hitnu sednicu stranke u 16 sati.

Tema je samo jedna – formiranje većine u Skupštini grada Beograda ili izlazak na nove izbore u glavnom gradu.

Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

Poziv za skup koji će se održati u centrali partije na Novom Beogradu dobili su svi odbornici SNS u beogradskom parlamentu, a prema našim informacijama, sigurno će prisustvovati i deo kandidata za odbornike koji nisu osvojili mandate.

Da je sastanak od velikog značaja potvrđuje i informacija da će ga voditi trojac – Miloš Vućević, Ana Brnabić i Aleksandar Šapić. Dolazak je obavezan, a tema je da li će Šapiću biti obezbeđena većina ili će se ponovo ići na izbore.

Izvori Nova.rs ističu da je dolazak Vučevića na sastanak zapravo poruka Aleksandra Vučića svom imenjaku Šapiću da neće moći sam da donosi odluke o većini u glavnom gradu.

Aleksandar Šapić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Iako se prethodnih dana u javnosti stidljivo pominjalo da će SNS imati većinu, nije isključeno da će na sastanku biti odlučeno da neće biti koalicije, odnosno saradnje sa Branimirom Nestorovićem i pokretom „MI-Glas iz naroda“.

Ujedno, to su dva scenarija za Beograd: novi izbori jer nema većine ili podrška svih ili dela odbornika sa liste „Mi-Glas iz naroda“ koju predvodi Branimir Nestorović.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Podsetimo, SNS i SPS u ovom trenutku imaju 54 odbornika u Skupštini grada Beograda. Za većinu im je potrebna podrška još dva odbornika.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako su članovi koalicija Srbija protiv nasilja i NADA poručili da ne žele da prave vlast sa naprednjacima, jedina opcija ostala im je da novu vlast formiraju sa listom koju predvodi Branimir Nestorovića.

Nova.rs je prethodno kontaktirala sve odbornike sa liste kontroverznog doktora, koji nisu bili saglasni da li bi ušli u vlast sa SNS i SPS. Četiri od šest odbornika kategorički su odbili mogućnost saradnje, dok je Aleksandar Jerković bio vrlo neodređen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare