Predsednik beogradskog odbora POKS i budući odbornik ove stranke u Skupštini grada Vladimir Đorđević za Nova.rs kaže da je pre, ali i posle decembarskih izbora, preko posrednika dobio ponudu da podrži vlast SNS. Nuđeno mu je da bira bilo koje javno preduzeće, sekretarijat ili štagod drugo u zamenu za podršku.

Koalicija NADA, koju čine POKS i Novi DSS, i pre izbora je iznela stav da neće biti nikakve saradnje sa vladajućom strankom nakon izbora.

To naprednjake nije sprečilo u nameri da osiguraju pobedu u gradu, pokušajem kupovine odbornika.

Ponuda je, kako je saznala Nova.rs stigla i Vladimiru Đorđeviću, predsedniku beogradskog odbora POKS.

Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

On u razgovoru za Nova.rs to potvrđuje.

“Nudili su nam dogovor i pre izbora i nekoliko dana posle izbora. Nudili su i meni. Sve je to polazilo od bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića i predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića, a kontaktirali su me preko jednog našeg člana koji je ranije bio u SNS”, kaže Đorđević u razgovoru za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ...

Na pitanje šta mu je konkretno bilo ponuđeno, kaže:

“Daju šta god želite. Rekli su da nema problema da to bude javno preduzeće, sekretarijat, štagod… Naš odgovor je bio da nema nikakvih razgovora ni dogovora. Znate kako, oni misle da su im ovo oni stari POKS i DSS, da ovde ima još ljudi kao što je Žika Gojković. Zovu naše odbornike, poslanike, ali svaka saradnja sa SNS je nemoguća. Sigurni smo apsolutno u naše ljude”, kaže Đorđević i zaključuje:

“Upravo zbog toga smo mi sami sebe polomili. Jedini smo u Srbiji koji su sami polomili svoju stranku. Svako ko je imao neka obećanja, veze i kombinacije sa SNS, više nije kod nas. A Žika Gojković je sad njihov poslanik. Toliko o tome”.

Podsetimo, Nova.rs je već pisala da je Srpska napredna stranka ponudila Vladimiru Đorđeviću predsedniku beogradskog odbora POKS-a i Milanu Tanoviću budućem odborniku POKS-a iz Kragujevca određene ustupke u zamenu za podršku u formiranju vlasti.

Govoreći o ovome, predsednik POKS Vojislav Mihailović za Nova.rs je rekao da oni nisu usamljeni slučajevi, već da su odbornici i poslanici te stranke širom Srbije dobili razne ponude.

Vojislav Mihailović Foto: POKS/Promo

Odbornicima je i prećeno

“Odbornike su pozivali bliski prijatelji koji imaju prijatelje među naprednjacima, sa zadatkom da prenesu informaciju da mogu biti deo vlasti ako to žele i da na papir napišu svoje potrebe, odnosno spisak želja. Takve nepristojne ponude daju preko posrednika, upravo iz razloga da se ne može dokazati da oni lično nude mito za usluge prekrajanja izborne volje građana”, rekao je Mihailović.

Prema njegovim rečima, te ponude su odbijene.

“Mi smo vrlo jasno rekli u predizbornoj kampanji da nećemo činiti vlast sa SNS ni na jednom nivou, jer se radi o stranci i njenom neformalnom lideru koji rasprodaju državnu teritoriju i njene resurse, uvode zemlju u potpunu diktaturu i bezakonje. Svaki odbornik POKS koji bi prihvatio njihovu ponudu, prekršio bi odluku stranke i volju građana koji su za njega glasali. To bi bila prevara i izdaja. Ni jedan naš odbornik nije krenuo tim putem, niti će”, kazao je Mihailović Nova.rs.

Dodao je i da je odbornicima prećeno.

“Posrednici su im dobronamerno preneli da je ponuda „fer i više nego korektna“, jer će sa papira želja biti skoro sve realizovano, ali ukoliko neće da prihvate, da može i drugačije. Da mogu otkazi da se dobiju za njih, članove porodice, da im dođu inspekcije u posetu ako se bave privatnim biznisom i slično”, rekao je Mihailović.

BONUS VIDEO: Miloš Jovanović o Beogradu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare