Srđan Milivojević i Miloš Pavlović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs; Milan Maricic/ATAImages

Narodni poslanik iz redova Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je za Nova.rs da je hapšenje Miloša Pavlovića, potpredsednika Narodnog pokreta Srbije zaprepašćujuća demonstracija osione bahatosti režima Aleksandra Vučića.

„Umesto da se posle donošenja Rezolucije Evropskog parlamenta odnarođeni režim predoziran vlašću koliko toliko urazumi, represivni aparat je stavljen u pun pogon ne bi li se zaplašili svi kritičari režima. Barem 10 puta sam sa Milošem Pavlovićem bio u Palati pravde, kada je branio druge nevino uhapšene dolazio je kao moj gost u Narodnu Skupštinu i bio je dostupan svim državnim organima. Ovaj mafijaški režim koji želi da vlada nasiljen i strahom, pred sednicu Skupštine grada Beograda ovakvom demonstracijom ogoljene sile šalje jasnu poruku da nema nameru da procesuira odgovorne za izbornu krađu, već progoni političke neistomišljenike. Na Dan državnosti poruka koja je poslata opoziciji hapšenjem Miloša Pavlovića je vrlo jasna. Naš odgovor je još jasnii. Pobedićemo mafijašku, izdajničku i lopovsku vlast, a Miloš Pavlović će biti jedan od predvodnika te borbe“, rekao je Milivojević u izjavi za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je saopštio Narodni pokret Srbije, Miloš Pavlović uhapšen je danas u okolini Užica na putu ka Zlatiboru. Posle nekoliko sati pušten je na slobodu uz obavezu da se pojavi na saslušanju, koje je predviđeno u ponedeljak od 9 do 14 sati, rečeno našem portalu.

Kako se navodi u saopštenju NPS, saobraćajni policajci, koji su ga zaustavili, obavestili su ga da je za njim raspisana poternica, navodno, zbog protesta protiv izborne krađe koji su bili 24. decembra ispred gradske skupštine u Beogradu.

„Iako je Pavlović svakodnevno od protesta u Beogradu i, kao advokat po prirodi svog posla po sudovima, policija ga podmuklo hapsi pred porodicom pod izgovorom da nisu mogli da ga nađu do sad. Možemo zaključiti da je sve ovo deo plana zastrašivanja od strane uzurpatorskog i nasilničkog režima pred konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda koja je zakazana za ponedeljak 19. februar, kao i da neće prezati ni od čega u borbi protiv opozicije“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar