Ivan Ninić, advokat i jedan od pravnih zastupanika uhapšenih demonstranata s protesta koji je održan 24. decembra ispred Skupštine grada Beograda, rekao je za Nova.rs da iza hapšenje Miloša Pavlovića stoji "jalov odgovor režima" na rezoluciju Evropskog parlamenta. On dodaje da Aleksandar Vučić misli da će ovakvim hapšenjima da ubije opozicioni duh, da zastraši sve buduće odbornike u Skupštini grada Beograda i da anulira izbornu krađu.

„Odluka da se na ovakako sraman i podmukao način uhapsi advokat i potpredsednik opozicione stranke Miloš Pavlović je potez očajnika i za svaku je osudu. Režiraju rijaliti, tako što hapse čoveka mesec i po dana nakon protesta i raspisuju potragu za njim, a on živi i radi u Beogradu i u svako doba je mogao da bude dostupan policiji i tužilaštvu. To je, zapravo, jalovi odgovor režima na rezoluciju Evropskog parlamenta i problem izborne krađe, koji je maksimalno internacionalizovan i više se ne može gurati pod tepih“, ističe Ninić za Nova.rs.

On dodaje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić misli da će ovakvim hapšenjima da ubije opozicioni duh, da zastraši sve buduće odbornike u Skupštini grada Beograda i da anulira izbornu krađu.

„On želi da pošalje poruku zvaničnicima EU da mu ništa ne mogu, a opoziciji da je nesposobna da odgovori na ovakvo hapšenje i da praktično nema kapaciteta da zaštiti ljude iz svojih redova. I nije uopšte slučajno što je doneta politička odluka da baš Pavlović bude uhapšen, jer je najaktivniji gradski odbornim bio u prošlom sazivu gradske skupštine. Nije pravio komopromise, ne možete da mu pripišete bilo kakve afere, ne možete da ga kupite ili ućutkate i svako ko privatno poznaje Miloša zna da će posle ovoga biti samo još energičniji u političkoj areni. Ukoliko mu se odredi pritvor od 30 dana, ovo će biti jedan veliki test za opoziciju i njene kapacitete, da se suprotstavi tirajniji vrhovnog vođe“, zaključuje Ninić.

Kako je saopštio Narodni pokret Srbije, Miloš Pavlović uhapšen je danas u okolini Užica na putu ka Zlatiboru.

Kako se navodi u saopštenju, saobraćajni policajci, koji su ga zaustavili, obavestili su ga da je za njim raspisana poternica, navodno, zbog protesta protiv izborne krađe koji su bili 24. decembra ispred gradske skupštine u Beogradu.

„Iako je Pavlović svakodnevno od protesta u Beogradu i, kao advokat po prirodi svog posla po sudovima, policija ga podmuklo hapsi pred porodicom pod izgovorom da nisu mogli da ga nađu do sad. Možemo zaključiti da je sve ovo deo plana zastrašivanja od strane uzurpatorskog i nasilničkog režima pred konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda koja je zakazana za ponedeljak 19. februar, kao i da neće prezati ni od čega u borbi protiv opozicije“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar