FON u spotu SNS
Foto: Instagram/beograd_sns

Iako je do izbora ostalo još pet meseci, SNS već pali motore i kreće u osvajanje novog biračkog tela. Ovoga puta, iako je to zabranjeno, naprednjaci su iskoristili zgradu Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu, gde su se videli kadrovi iz amfiteatra i drugih prostorija ove visokoškolske institucije čime su prekršili pravila i kodekse univerziteta. Fakultet se ogradio i preduzeo korake kako bi video spot bio uklonjen, a nakon pritiska javnost i fakulteta, spot je povučen za zvaničnog kanala, ali je ostao još jedan gorak ukus u ustima i dilema - da li postoji neka institucija u zemlji koju najveća stranka neće koristiti za svoje interese?

Pre nekoliko dana Srpska napredna stranke objavila je promotivni spot čiji je sadržaj uključio ime i obeležje Fakulteta organizacionih nauka, a čime su hteli da ukažu na to kako vlada ulaže napore da se poboljša obrazovanje u našoj zemlji.

U spotu, koji se sada može naći na Instagram stranici SNS Beograd, vidi se studentkinja Anastasija Dimitrijević iz Vranja, koja je najpre ispred Fakulteta političkih nauka (iako on nema veze sa ovim) naglasila da su Vlada i predsednik Srbije izuzetno posvećeni našem obrazovanju.

„Rezultati te posvećenosti se vide, veliki broj praksi, povećan broj stipendija, nova oprema, nove prostorije koje će tek biti proširene nove zgrade. Meni je lakše da planiram svoju budućnost, da ovde radim i dostižem sve svoje ciljeve“, rekla je mlada studentkinja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by СНС Београд (@beograd_sns)

Pored njene izjave, na snimku se vide kadrovi iz amfiteatra i drugih prostorija zgrade u ulici Jove Ilića, zbog čega je fakultet oštro negodovao.

„Povodom objavljivanja promotivnog spota političke partije u kojem se koristi ime i obeležja Fakulteta kroz prikazivanje objekta, prostorija i studenata Fakulteta, saopštavamo da FON nije ni na koji način učestovao u kreiranju ovog sadržaja. Uprava fakulteta i Služba za odnose s javnošću nisu dobili zahtev za snimanje ovog spota, te fakultet nikom nije dao dozvolu za snimanje u prostorijama, niti odobrio korišćenje imena i obeležja fakulteta za iste svrhe. Fakultet ne podržava korišćenje akademskih institucija u političke svrhe i izražava žaljenje što su se naši studenti i Fakultet našli u ovoj situaciji“, navodi se u objavi FON-a.

Nakon negodovanja fakulteta, spot je povučen sa zvaničnog Jutjub kanala ove stranke, ali se još uvek može naći na Instagram stranici beogradskih naprednjaka.

Pokret Jedan od pet miliona: Oštro osuđujemo ovakav spot SNS

„Oštro osuđujemo to što je Srpska napredna stranka u reklami iskoristila snimke studenata FON-a, bez dozvole studenata i fakulteta. Još je sramotnije to što je Anastasija Dimitrijević, članica Srpske napredne stranke i studentkinja Fakulteta organizacionih nauka, u reklami objavljenoj na društvenim mrežama SNS-a preuzela sve uspehe i zasluge profesora i studenata Fakulteta organizacionih nauka kao zasluge SNS-a“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Razumemo da je to jedini način bavljenja politikom koji SNS zna – otimanje tuđih zasluga i zloupotreba studenata kako bi prikazali da imaju podršku među mladima, ali bismo vas podsetili da upravo zbog prisvajanja nečeg što nije vaše, bahaćenja i vređanja inteligencije ljudima – širom Srbije desetine hiljada ljudi učestvuje na demonstracijama“, zaključuju u saopštenju ovog pokreta.

Bonus video: Aleksandar Vučić, KZN, povlačenje Zakona o eksproprijaciji, prvobitni planovi Rio Tinta, nemamo pravo da uništavamo živote većeg broja ljudi, nego što je to bilo predviđeno prvobitnim planovima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare