Svecana akademija konvencija obelezavanje i 13. godina postojanja Srpske napredne stranke, Srpska napredna stranka
Ivica Dačić, Dušan Bajatović, Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je večeras da su oni koji su danas blokirali puteve uradili "nešto što niko nije uradio decenijama".

U Štark Areni u Beogradu večeras se održava svečana akademija povodom 13 godina od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS), a okupljenima se obratio Aleksandar Vučić koji se zahvalio svima koji su došli večeras ovde uprkos tome što su im „neki pretili blokadama“.

„Hvala vam, jer i kada su vam neki danas pretili blokadom puteva i da urade nešto što neko nije uradio decenijama, pitanje je da li je ikada radio, da nekom zabrane kretanje, da nekom zabrane slobodu, ali oni nisu znali da su Srbi inadžije i da su najtvrdokorniji kada neko pokušava da im brani njihovu slobodu i da im zabrane da se kreću. Zato svi jeste ovde i zato ste vi ovde večeras u inat onima koji nisu hteli da vi ovde budete“, rekao je Vučić i dodao:

„Danas smo pokazali nešto u čemu se razlikujemo, danas smo pokazali kako izgleda pristojna Srbija, dok ste vi dolazili mirno autobusima, a onda mirno trotoarom neki drugi, kojih je mnogostruko manje, hteli su nekom drugom da naškode.“

Predaja nije opcija i nema nazad i nema povlačenja ni pred kim, a pogotovo ne pred onima koji su nam zemlju urušili, poručio je Vučić.

SNS je zvanično osnovana 21. oktobra 2008. nešto više od mesec dana nakon što su Vučić i Tomislav Nikolić napustili Srpsku radikalnu stranku.

Podsetimo, izborna skupština SNS-a održana je danas, a na njoj su izabrani novi potpredsednici ove partije: Ana Brnabić, Siniša Mali, Nevena Đurić, Vladimir Orlić, Miloš Vučević, Marko Đurić i Aleksandar Šapić.

Takođe, Predsedništvo stranke je sa tridesetak članova povećano na 100, a Glavni odbor imaće više od hiljadu članova. Aleksandar Vučić odbio je predlog da bude predsednik SNS posle izbora 3. aprila.

Bonus video – Rasprava aktivista kod Sava Centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare