Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Odbornik političke platforme "Solidarnost" u okviru odborničke grupe "Moramo" Miloš Baković Jadžić kaže da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić planira da novac za vaučere za kupovinu sportske opreme dodeli bez tendera kompaniji "Sport Vision", putem direktnog pregovaračkog postupka.

On je podsetio da je gradonačelnik Beograda najavio da će svakom detetu i mladima do 18 godina, kao i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu, biti podeljeni vaučeri u vrednosti od ukupno dve milijarde dinara.

„Vlasnik kompanije Sport Vision je dugogodišnji saradnik gradonačelnika. Ova kompanija je sponzor vaterpolo kluba Novi Beograd koji je osnovao Aleksandar Šapić dok je bio predsednik opštine Novi Beograd. Jasno je da postoji sukob interesa, a dodatnu sumnju otvara i plan Šapića da novac za ovu nabavku dodeli bez konkursa, kroz direktan pregovarački postupak“, naveo je Baković Jadžić.

On je naveo da je u dodeli vaučera problematično i to što se vaučeri dodeljuju svima, bez obzira na imovinski status.

„To znači da istu količinu novca dobijaju i najsiromašniji ljudi, kojima je svaki dinar od ogromnog značaja, i najbogatiji kojima ovaj vid pomoći nije potreban. Time se po ko zna koji put pokazuje da vladajuće strukture nemaju nameru da se bave nejednakostima u glavnom gradu, da ih ne zanima blagostanje naših najsiromašnijih sugrađana i da rasipaju naš novac“, ističe Baković Jadžić.

Ako su sredstva već opredeljena za vaučere, onda građane i građanke Beograda ne treba uslovljavati kako da troše taj novac i u kojim tačno prodavnicama.

„Ako je već gradska vlast opredelila sredstva za decu i mlade Beograda, kao i zaposlene u obrazovnom sektoru, neka ta sredstva budu uplaćena na račun roditelja koji će moći slobodno da raspolažu tim novcem. Mnogim ljudima će ta sredstva značiti mogućnost da namire zaista osnovne potrebe deteta. Ne treba da ih dr Šapić uslovljava da moraju da kupuju sportsku opremu kod njegovih prijatelja“, zaključio je Jadžić.

Nova.rs se kontaktirala je Sport vision, ali nam je rečeno da pošaljemo mejl. Odgovor ove kompanije objavićemo kad ga dobijemo.

BONUS VIDEO: Gradonačelnika Šapića pogodio protest radnika GSP-a: „Oni kao meni zvižde, živ sam se prep’o“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar