Aleksandar Šapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, izjavio je da su u prvih 100 dana vlasti u prestonici, on i njegov tim "sve uradili najbolje što su mogli", ali da će videti kako i na koji način će se to refletkovati na građane.

On je jutarnjem programu TV Pink rekao da se najveći broj odluka odnosi na niskogradnju, a da je od preuzimanja vlasti u junu pripreman rebalans budžeta.

Da to nismo uradili sada ne bi bilo autobusa na ulicama, pošto smo došli u situaciju da se nije plaćalo gorivo Naftnoj industriji Srbije, rekao je Šapić.

Pročitajte još...

S druge strane, osnivač i direktor Centra za lokalnu samoupravu, Nikola Jovanović, kaže za Nova.rs da smo tokom prvih 100 dana nove gradske vlasti videli mnogo populizma i marketinga, mnogo pokazivanja đona i bicepsa, ali nimalo reformskih poteza ili novih projekata.

Nikola Jovanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Šapić se žalio na veliki deo budžeta koji ide na javni prevoz, a onda povećao davanja privatnim prevoznicima. Neko mu je valjda objasnio da se požar gasi benzinom. Žalio se na slabe poslovne rezultate GSP-a, ali nije raskinuo nijedan štetan ugovor, a čak im je i uskratio prihod od reklama na vozilima. Obećao je da će u septembru rešiti situaciju sa autobuskom stanicom, tamo je danas pusto kao na turskom groblju. Žalio se na ugovor za gasne autobuse, sad to predstavlja kao svoj glavni projekat“, kaže Jovanović.

On podseća da je gradonačelnik Beograda formira dva nova JKP, misleći da će dva direktora rešiti problem bolje od jednog.

„Izabrao je za direktora JKP Beogradski metro Andriju Mladenovića, „stručnjaka“ za ambroziju, povećao mu platu i dodao čak 7 izvršnih direktora. U rebalansu odgodio sve bitne projekte, da bi bilo para za nova stranačka uhlebljenja i bele uniforme za komunalce, umesto plavih. Grad je na lošem putu, gubimo dragoceno vreme. Da smo prespavali gradske izbore, najverniji utisak ovih sto dana bio bi: „sve je isto, samo njega nema“, smatra Jovanović.

BONUS VIDEO: Rebalansiran budžet grada Beograda: Opozicija se pita gde idu pare Beograđana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar