Dragana Rakić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je danas da su predstavnici opozicije u Skupštini Srbije informisali direktora ODIHR Matea Mekačija da ne postoje implementacije preporuka ove organizacije OEBS i da nema nikakvog poboljšanje izbornih uslova.

Rakić je televiziji Insajder rekla da za njih izbori koje je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala za 2. jun nisu izbori, jer se ne održavaju u fer i slobodnim uslovima i ne omogućavaju ravnopravno učešće svih političkih aktera.

„Brnabić je 3. aprila raspisala beogradske izbore, a 7. aprila je lista okupljena oko Aleksandra Vučića predala potpise. Izbori su u punom jeku, a mi još pričamo o izbornim uslovima, što je presedan. U ozbiljnim demokratskim državama to se ne radi, pravila utakmice moraju biti unapred poznata da bi osigurala ravnopravno učešće svih aktera“, kazala je Rakić.

Ona je navela da su sa Mekačijem pričali o bojkotu predstojećih izbora ukoliko ne dođe do poboljšanja izbornih uslova.

„Informisali smo Mekačija i o toj mogućnosti. Ovo za nas nisu izbori, jer će ponovo biti samo prebrojavanje ljudi koji su ucenjeni i potkupljeni. Oni su jednostavno primorani da glasaju za listu Aleksandra Vučića“, dodaje Rakić.

Prema njenim rečima, ODIHR je neutralna, autonomna institucija koja je tu da saslušaju sve strane i Mekači je rekao da će razgovarati i sa predstavnicima vlasti i sa predstavnicima civilnog sektora.

***

BONUS VIDEO – Vlast ne odlaže izbore „zbog Ustava“: „Brnabić da podnese ostavku kao poslanica, pa da deli lekcije“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar