Novine „Nova“ u sredu pišu da je vlast odbila predloge za izmenu Ustavnog zakona.

Ana Brnabić, kako objavljuje list, nije pristala da svi lokalni izbori budu istog dana i ocenila je kao vrhunsku neodgovornost novi predlog opozicije, dok koalicija „Srbija protiv nasilja“ navodi da Ustavom zajamčena suverenost građana, pravo na slobodne izbore i slobodno izabrane predstavnike na lokalu nisu mogući do 2. juna.

Ohridski sporazum, kako navode novine, uvršten u poglavlje 35: „Dogovor iz Ohrida obaveza Srbije na putu ka EU“.

Mi znamo da EU ima za cilj da primi neke članove koji su u procesu pregovora do 2030. Negde se očekuje da Srbija, ukoliko želi da ide ka EU, isprati sve odredbe iz Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa s Prištinom, kaže Dragiša Mijačić, koordinator Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za poglavlje 35

Pod naslovom „Milion evra ode na plate, a metroa ni na vidiku“ list piše da u JKP „Beogradski metro i voz“ već ima 54 zaposlenih, a prosečna zarada iznosi oko 1.500 evra.

„Baka Milica čekala 13 sati pregled u Očnoj klinici“: Jedna lekarka radila je u ambulanti od jutra do kasno u noć dok svi bolesnici nisu stigli na red.

List piše i o još jednoj tragediji tokom vežbe Vojske Srbije: „Koban skok iz helikoptera, zastavnik poginuo, vodnik teško povređen“.

Plej-of u ABA ligi, novi problemi za crveno-bele: „Upaljen alarm u Zvezdi, navijači teraju upravu“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare