Foto:Fonet/Zoran Mrđa

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da bi odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 5. septembra "doprineo porastu tenzija".

„Pokret slobodnih građana čvrsto veruje da ni Srbija, niti bilo koji njen predstavnik ne treba da učestvuju u besmislenom i opasnom inaćenju i da je smirivanje tenzija pre svega odgovornost Srbije“, navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali Vučića, kao i sve državne zvaničnike da uzdržavanjem od odlaska na Cetinje „omoguće da čin ustoličenja ostane u granicama verske svečanosti“, ali i da se budućim odnosima Srbije i Crne Gore „ne nameće nepotrebna hipoteka koja bi ugrozila dobre odnose dveju najbližih država“.

„Atmosfera koja je kreirana uoči ustoličenja je veoma opasna i plod je neodgovornih političkih elita na obe strane koje su direktno ili indirektno pokušale da taj čin politizuju u cilju sprovodjenja ličnih kampanja, a na štetu i srpskog i crnogorskog naroda, ali i svih gradjana koji žive u ovom delu Balkana“, ocenili su u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare