Danas se nastavlja suđenje u slučaju "Jovanjica", a ispred zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici okupio se deo narodnih poslanika koji su došli da pruže podršku inspektorima koji su otkrili najveću plantažu marihuane.

Na prehodnom ročištu svedočio je inspektor četvrtog odeljenja Dušan Mitić, koji je ovim povodom rekao da je uplašen za svoj život. Mitić danas nastavlja svoje svedočenje, a osim njega svedočiće i njegov kolega Slobodan Milenković.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prošle nedelje potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je građane da se danas u 9 časova okupe ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj kako pružili podršku inspektorima.

Inspektore sada najviše štiti vidljivost, istakla je Tepić, napominjujući najnoviji slučaj sa policijskom službenicom iz Valjeva Katarinom Petrović, kojoj je određen pritvor samo zato što je radila u javnom interesu i što je htela da se dokaže istina.

Borko Stefanović, Pavle Grbović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ispred zgrade suda danas se okupio veliki broj narodnih poslanika. Među njima su poslanici Zajedno Nebojša Zelenović, Đorđe Miketić i Aleksandar Jovanović Ćuta, kao i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Đorđe Miketić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stigao je i zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, poslanica ove stranke Jelena Milošević i narodni poslanici Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević i Miodrag Gavrilović.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kamere Nova.rs zabeležile su da je ispred suda i poslanik Narodne stranke Borislav Novaković.

Bonus video „Ne damo Dušana“: Pogledajte kako su građani dočekali inspektora Mitića ispred Specijalnog suda 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar